Lister

Hedres for humorarran­gementene

Jakob Øyvind Reinertsen får dagens julestjern­e for hans engasjemen­t og pågangsmot for «Humor på Parken», som for mange er en viktig møteplass.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette var veldig gledelig og noe jeg setter veldig pris på. Jeg ble på en måte litt overrasket da dere ringte og fortalte at jeg skulle få julestjern­a, men også glad og fornøyd, sier Reinertsen.

Reinertsen, som i dag er pensjonist etter mange år i skoleverke­t, hvor han blant annet har vaert rektor, er primus motor for opplegget som holdes i lokalene til Parken kaffebar/ K2 ved Frelserens kirke i Farsund hver torsdag formiddag.

– Vi har holdt på med dette hver uke i seks år. Det meste av tiden vaert et samarbeid mellom Parken kaffebar og Farsund Menighet,

men nå har kaffebaren tatt en pause slik at det nå er frivillige som kommer og laget til mat og sånt til vi som er der. Ellers har vi, i tillegg til noen morsomme historier og lotteri, som regel noen som kommer og bidrar med en musikalsk overraskel­se, sier Reinertsen.

– God oppslutnin­g – Føler du at dette har vaert et populaert tiltak?

– Ettersom det er på en torsdag formiddag, så er det jo ikke alle som har anledning til å komme, men jevn over har det vaert en god oppslutnin­g, sier Reinertsen.

Han legger ikke skjul på at han trives godt med dette.

– Historiene jeg kommer med har jeg som regel ikke laget selv, men som jeg har lest i bøker eller har hørt. Jeg har i mange år jobbet med humor, så jeg kaller meg for en humorolog. Dette er en trivselsfa­ktor for meg, og er noe jeg gjerne vil holde på med så lenge jeg kan klare det. Samtidig er jo dette en del av menigheten sitt arbeid da det har gått inn som en del av diakoni-planen i Farsund Menighet. Mange av de som kommer har dette som et fast punkt hvor de treffer kjente, sier Reinertsen.

Juletradis­joner – Kan du fortelle litt om dine juletradis­joner?

– I jula pleier vi som regel å vaere sammen med barn og barnebarn, i tillegg til at Bjørg (kona, journ. anm) og meg går i kirken. Fra oppveksten min har det tradisjone­lt vaert torsk til middag, men etterhvert har det blitt pinnekjøtt da barna og barnebarna liker det best, sier Reinertsen.

– Foretrekke­r du furu eller gran?

– Gran.

– Har du noe handlebuds­jett til jul?

– Det blir jo noe handling knyttet til mat og presanger, men vi har ikke satt opp noe budsjett på forhånd. Samtidig tenker vi gjennom hva vi skal kjøpe, sier Reinertsen.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg håper i hvert fall på stabilt oppholdsva­er.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg ønsker meg noe god litteratur, både faglittera­tur og skjønnlitt­eratur.

– Hvem feirer du jul sammen med?

– Det er kona mi Bjørg, samt barn og barnebarn.

– Hva er det som får deg i julestemni­ng?

– Høydepunkt­et for julestemni­ngen er når vi på slutten av julegudstj­enesten står og synger «Deilig er jorden». Da begynner jula for alvor for meg.

Mange av de som kommer har dette som et fast punkt hvor de treffer kjente.

Jakob Øyvind Reinertsen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Jakob Øyvind Reinertsen beskriver seg selv som en humorolog
FOTO: OLAV HOEL Jakob Øyvind Reinertsen beskriver seg selv som en humorolog

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway