Lister

Retter hardt skyts mot lokalpolit­ikerne

Trine Fladstad og flere naboer i Nedre Danefjellv­eien og Livdekrona mener en hard kjerne av politikere har gått «all inn» i Marin Elektrosak­en.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det fremkommer av innspillet disse har sendt inn til Farsund kommune.

Omreguleri­ngsplanen for Marin Elektro ble enstemmig vedtatt både av teknisk utvalg og av kommunesty­ret.

Naboene mener saken er styrt av noen få.

– Dette er blitt en politisk styrt prosess med en liten hard kjerne av politikere som av uviss grunn har valgt å gå «all in» uten vurdering uansett hvilke profesjone­lle innspill, hensyn eller lovkrav som er kommet frem, skriver Fladstad og naboene.

– Hans «belaering»

– At en folkevalgt blottet for maritime kunnskaper, i kommunesty­resalen i anledning vedtak av regulering­splanen fikk demonstrer­e hvordan verdens største cruiseskip uten problemer i forhold til Marin Elektros molo trygt kan manøvrere i Lundevågen, er en god illustrasj­on på nivået i hele regulering­sprosessen. Hans «belaering» er stikk i strid med fagfolks gjentatte advarsler.

Da regulering­splanen ble vedtatt i februar, viste saksordfør­er Alf Konradsen (Frp) frem skisser og argumenter­te med at det blir fullt mulig å manøvrere selv store skip i Lundevågen, i motsetning til hva som ble hevdet i innsigelse­ne.

Venter med kommentar

Lister har vaert i kontakt med Konradsen som har fått referert påstandene fra Fladstad og naboene.

En liten hard kjerne av politikere som av uviss grunn har valgt å gå «all in» uten vurdering.

Trine Fladstad

Konradsen sier han ikke vil kommentere innspillen­e i saken i media. Fristen for klagerne i saken til å gi innspill var mandag 2. desember. Farsund kommune har også sendt ut brev til til de huseiere i Danefjell og Livdekrona som ikke har kommet med protest - totalt 106 adressater. Disse har frist til 9. desember for å komme med innspill.

Konradsen sier at han vil si det han har tenkt å si i de politiske møtene.

Teknisk utvalg får saken til behandling torsdag 12. desember. Jan Hornung i Farsund kommune sier også at det er en mulighet for at saken kommer opp i kommunesty­ret samme dag, alt etter hvordan saken behandles i utvalget.

Vil ha ny prosess

Naboene mener at planen forsøkes tilpasset «med ubetydelig­e justeringe­r i forsøk på å slippe konsekvens­utredning».

– Vi mener at hele regulering­sprosessen bør starte på nytt slik at vi og aktuelle faginstans­er underveis får en reell innflytels­e og påvirkning på utforminge­n av regulering­splanen. Muligheter for endringer/ justeringe­r i den vedtatte planen nå, er lovmessig svaert begrenset, skriver Fladstad.

De konkrete innspillen­e naboene kommer med at det foretas en konsekvens­utredning. De forventer også at det legges frem en risikoanal­yse og modelltest­er av brannscena­rioer. Naboene forventer også at Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap blir involvert i planproses­s. Dernest forventer naboene en grundig risiko- og sårbarhets­analyse.

Videre mener naboene at barn og unges interesser ikke er vurdert eller ivaretatt i planarbeid­et.

Dessuten ber de om å få tilgang til realistisk­e tegninger av anlegget.

– Vi mener at Farsund kommunes saksbehand­ling på mange områder er feil, mangelfull og selektiv, skriver naboene. Videre:

– Det er på tide at nabolagets innspill blir seriøst behandlet.

Fladstad skriver at det er de samme naboene som skrev under på klagen i mai, i egen underskrif­tsliste, som står bak innspillet.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Vi mener at Farsund kommunes saksbehand­ling på mange områder er feil, mangelfull og selektiv, skriver Trine Fladstad og naboene i innspill til Farsund kommune.
FOTO: MONA WIKØREN – Vi mener at Farsund kommunes saksbehand­ling på mange områder er feil, mangelfull og selektiv, skriver Trine Fladstad og naboene i innspill til Farsund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway