Lister

Naermer seg Nm-finale

Randaberg volleyball­klubb, med lyngdølen Ragnhild Torgersen på laget, er på god vei mot Nm-finale i Oslo 11. januar.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

For sist lørdag vant laget 3–0 mot hjemme Tromsø volleyball­klubb i den første av to semifinale­r.

– Vi spilte solid i store deler av kampen. Vi begynte bra fra start og kontroller­te alt i de to første settene. I det tredje settet havnet vi veldig bakpå fra første poeng, men vi klarte å snu det til vår fordel utover settet, så det var en god kollektiv seier!, sier Ragnhild Torgersen til Lister.

– Slitt med sykdom

Personlig føler hun at hun leverte en helt grei kamp.

– Jeg har slitt med sykdom de siste to ukene så kroppen var litt redusert, men jeg gjorde nå jobben min selv om det ikke var for mye glitter og glam over det, sier Torgersen.

– Er du overrasket over at dere vant såpass suverent?

– Både og. Tromsø gjør en skikkelig bra jobb i forsvar og plukket mange baller, men jeg trodde de skulle vaere sterkere i andre faser. Men når vi gjør alt så nøyaktig og aggressivt, slipper vi de aldri inn i kampen. Så det at vi tok de så suverent er en refleksjon av den gode disipliner­te jobben vi gjør, sier Ragnhild Torgersen.

Med et såpass bra utgangspun­kt, har hun stor tro på at det blir cupfinale også i år.

– Men det er fremdeles en kamp igjen, og alt kan skje i cupen. Det er egentlig opp til oss selv hvordan den kampen kommer til å ta form. Dersom vi slipper litt på trykket, så er Tromsø et lag som er bra nok til å utnytte det, men gjør vi jobben like bra som vi gjorde i helga, skal det mye til for å stoppe oss, sier lyngdølen.

– Det største du kan spille

Blir det cupfinale for Torgersen og Randaberg, så kan det se ut til at laget skal møte Koll IL, som slo Førde volleyball­klubb 3–1 på bortebane i den første av to semifinale­r.

Hun legger ikke skjul på at det betyr mye å komme til en cupfinale også i volleyball.

– Cupfinalen er det største du kan spille i norsk volleyball. Et av de to største målene vi har satt oss for sesongen er å komme oss dit, så det vil bety alt, sier Torgersen.

Hun har vaert med å vinne cupen også tidligere, selv om det ble et surt finale-tap mot Førde sist sesong.

– Tapet i fjor var ekstremt surt. Vi spiller jo for å vinne, så det hadde vaert veldig kjekt! Det står en pokal hjemme som bevis på at jeg har fått vaert med å vinne norgesmest­erskapet en gang før, og det var utrolig moro! sier lyngdalskv­innen.

Det å få oppleve et nytt cupgull er naturlig nok noe som frister.

– Man legger jo mye tid og resurser i å holde på med idretten, så da er det utrolig kjekt å få resultater. I tillegg har jeg det utrolig moro på banen med lagvenninn­e mine, og å kunne dele noe slikt med dem hadde betydd mye, sier Torgersen.

Også lyngdølen Hanne Synnøve Tønnesen er aktiv bak i kulissene for Randaberg damene.

– Hun fungerer litt som ekstra trener, litt som oppmann, snakker spillernes sak for styret, bestiller billetter og ordner logistikk for oss og slike ting som er viktige for laget, sier Ragnhild Torgersen.

Cupfinalen er det største du kan spille i norsk volleyball.

Ragnhild Torgersen

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? I fjor ble det tap for Ragnhild Torgersen og Randaberg i finalen mot Førde. Nå kan hun ta seg til en ny cup-finale
FOTO: TORREY ENOKSEN I fjor ble det tap for Ragnhild Torgersen og Randaberg i finalen mot Førde. Nå kan hun ta seg til en ny cup-finale

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway