Lister

Hidra vil tilbake på fotballban­en

Etter å ha vaert borte fra fotballban­en i en sesong jobbes det nå på Hidra for å kunne stille A-lag i 2020-sesongen.

- KARL BIRGER SAELØR

– I øyeblikket har vi ikke nok spillere. Vi er kun fem-seks som har sagt at de kan vaere med på mye; og ca. ti spillere som kan vaere med av og til. Dette er alt for lite til å starte opp med noe. Vi er avhengig av at det kommer en gjeng på fem til ti spillere som ønsker å vaere med gjennom hele sesongen, sier tidligere trener Jahn Ove Hammersmar­k Tønnessen.

Rask avgjørelse

Hidra leverte en fin innsats i 2016 da laget ble nummer fem i 5. divisjon. Året etter gikk det adskillig tråere for laget fra øya. Laget unngikk å rykke ned, men få spillere gjorde at laget frivillig valgte å spille i 6. divisjon i 2018. Det endte med nest siste plass, og etter sesongen valgte man å trekke laget ut av seriesyste­met.

– Det er faerre spillere som kommer opp, og flere og flere som prioritere­r andre ting. Vi får heller ikke lokket til oss mange fra distriktet rundt. Påmeldinge­n er vel i starten av nyåret, så det er ikke lenge til vi må avgjøre noe. Det er litt stusselig med en klubb uten Alag, men man kan heller ikke melde på et lag, for så å lete etter spillere hver uke, sier Jahn Ove Hammersmar­k Tønnessen, som ikke ønsker å fortsette som spillende trener.

Treninger i Flekkefjor­d

– Siden situasjone­n er såpass uavklart, har ikke trener vaert tema ennå. Det beste er om vi finner en trener som kan dra med seg en liten gjeng med spillere. Vi er avhengig av at det kommer folk fra fastlandet. Hidra som klubb står klare til å legge forholdene til rette for A-lags-fotball, men er avhengig av flere folk. Vi vil prøve å få halvparten av treningene i Flekkefjor­d, slik at logistikke­n for de som ønsker å vaere med blir enklere. Kampene vil bli spilt på aerverdige Myran stadion, sier Hammersmar­k Tønnessen og legger til:

– Det skal vaere en lav terskel for å bli med, det vil ikke bli stilt strenge krav til verken kvalitet eller form, men viktig med litt humør og innsats. Så om noen er interesser­t i å ikle seg den nydelige blå drakta er det bare å ta kontakt, sier Jahn Ove Hammersmar­k Tønnessen.

Har savnet fotballen

Tor Einar Larssen er en av støttespil­lerne som har sagt ja til å vaere med hvis det blir A-lag kommende sesong.

– Vi trenger noen stabile, helst unge, for å starte et generasjon­sskifte og bygge for fremtiden. Vi er en del spillere, men en stor del av disse jobber turnus og kan derfor ikke vaere med for fullt. Det er vanskelig å si om vi kan få skrapt sammen nok spillere. Vi er nok avhengig av spillere utenfor øya for å få det til, sier Tor Einar Larssen, som ikke legger skjul på at har savnet fotballen:

– Det har vaert litt tomt uten A-lag. Jeg har savnet kampene og spesielt hjemmekamp­ene. Det virker som det bare blir verre for lag ute i distrikten­e å klare og stille lag for tiden, noe som er trist for interessen rundt lokalfotba­llen, sier Tor Einar Larssen.

 ?? FOTO: HIDRA FOTBALLKLU­BB ?? Hidras A-lag fotografer­t i 2018. I 2020 håper klubben å kunne stille A-lag igjen.
FOTO: HIDRA FOTBALLKLU­BB Hidras A-lag fotografer­t i 2018. I 2020 håper klubben å kunne stille A-lag igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway