Lister

Bli en frivillig i 2020!

- Mina Gerhardsen, general sekretaer i Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n

I Norge er vi både verdensmes­tre i dugnad og har et av verdens beste velferdssa­mfunn. Likevel blir det aldri nok hender til meningsful­le oppgaver, knyttet til å gjøre samfunnet vårt varmere og bedre for flere.

Når vi snart er på vei inn i 2020-åra blir disse behovene enda tydeligere. År for år vil det bli faerre i yrkesaktiv alder og flere eldre. Det betyr større sårbarhet for sykdom og ensomhet, men også muligheter for at friske eldre kan få meningsful­le oppgaver i pensjonist til v a er else n.

Mange eldre vil vaere friske og spreke lengerennt­idligere eldregener­asjoner har vaert, og ha et ønske om å bidra i samfunnet og bety noe for andre. For denne raskt voksende gruppen står frivilligh­eten klar til å tilby meningsful­le oppgaver, ny kompetanse og nye sosiale arenaer.

Sammen med tusenvis av større og mindre frivillige organisasj­oner er vi Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n klare til å ta imot nye frivillige. Våre helselag og demensfore­ninger tar utgangspun­kt i behovene lokalt, som betyr stor mulighet for å tilby frivilligh­et på den enkeltes premisser.

Vi har et mangfold av flotte tilbud om møteplasse­r og lav terskelakt­iviteter rundt om i landet, som gir helse, glede og sosialt samvaer til de som trenger det i naermiljøe­ne. Kanskje 2020 kan vaere året du tar kontakt med oss?

Frivillig arbeid gir dobbel glede, både for den frivillige og den som nyter godt av aktivitete­r som tilbys i frivillig regi! La FNS frivillig hetsdag 5. desember, vaere den dagen du tar en beslutning om å bli med på laget.

Frivillig arbeid gir dobbel glede.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway