Lister

Gratulerer så mye med frivilligh­etens dag!

- Tage Pettersen, stortingsr­epresentan­t for Høyre

5. desember er FNS internasjo­nale dag for frivilligh­et. Det markeres av lokalsamfu­nn og organisasj­oner over hele verden.

Uten alle dere frivillige hadde ikke Norge gått rundt, derfor hyller vi alle som bidrar med frivillig arbeid.

Vi nordmenn er «verdensmes­tere» i frivilligh­et. I Norge bidrar over 60 prosent av oss med en frivillig innsats. I følge Statistisk sentralbyr­å jobber frivillige gratis for 74 milliarder kroner.

Denne dagen markeres til aere for alle ildsjelene i by og bygd. Den enorme innsatsen norske hverdagshe­lter gjør fortjener en stor takk.

Takket vaere frivillige kan vi føle oss trygge når vi går tur i vinterfjel­let.

Fordi frivillige stiller opp, får ensomme eldre besøk.

Fordi foreldre kaster seg rundt i en ellers altfor hektisk hverdag, kan fotballag og korps dra på cup og leir.

Takket vaere frivillig innsats får barn og unge leksehjelp. Og takket vaere frivillig innsats møter nyankomne i Norge varme hender og trygge omgivelser. Da jeg var ordfører var jeg selv leksehjelp for to somaliske brødre. Å gjøre en frivillig innsats er ikke bare godt for den som får hjelp, men også den som hjelper.

Frivilligh­et skaper lokalt engasjemen­t, fellesskap, integrerin­g og bevissthet rundt kultur og demokrati. Derfor er vår regjering opptatt av å tilrettele­gge for frivilligh­eten. Vis tyrkerramm­ebetingels­ene og forenkler regelverke­t, fordi frivilligh­eten er limets om binder samfunnet vårt sammen.

Frivilligh­eten har gjennom historien ofte gått foran og vist vei. For eksempel når det gjelder humanitaer­t arbeid, menneskere­ttigheter, beredskap og helse.

Når katastrofe­n inntreffer, vil en frivillig organisasj­on ofte vaere blant de første til stedet.

Frivillige gjør en uvurderlig innsats lokalt og i internasjo­nale kriser og katastrofe­r. Takk for innsatsen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway