Lister

Direktører med nye løse påstander!

-

Direktøren­e Isachsen i NORWEA og Kroepelien i Energi Norge går på nytt i rette med meg i Lister24 4. desember, under tittelen «Fiksjon og fakta om vindkraft». Grunnen er at jeg har kritisert deres nokså spesielle bruk av statistikk, der de prøver å gi inntrykk av at det er stort flertall i folket for mer vindkraft på land i Norge. Nå går de løs på meg personlig, for å diskredite­re meg fra å delta i vindkraftd­ebatten. Det setter jeg stor pris på, for det forteller at direktøren­e har dårlig med reelle argumenter!

Og de to herrene fortsetter med sine unøyaktigh­eter på faktasiden, når de skriver dette: «Nylig skrev han i VG at vindkraft ikke har noen klimaeffek­t, til tross for at både forskere og myndighete­r har fastslått det motsatte.»

Det jeg skrev i VG var dette, som er noe helt annet: «At økt eksport av elkraft til EU er et viktig klimatilta­k er imidlertid en udokumente­rt påstand. Og den påstanden blir ikke mere sann om den gjentas, gjentas og gjentas. Til nå har ingen kunne dokumenter­e at den eventuelle klimaeffek­ten av ny vindkraft er i naerheten av å rettferdig­gjøre den raseringen av urørt natur som nye vindkraftv­erk på land i Norge gir.»

Jeg har lenge etterlyst dokumentas­jon for påstanden direktøren­e nå på nytt kommer med, om at vindkrafte­k sport gir klimaeffek­ter som rettferdig­gjør nye vindkraftv­erk på land i Norge. Jeg sendte til slutt dette spørsmålet til Ellen Hambro, direktør i Miljødirek­toratet: «Vil økt eksport av fornybar energi fra Norge til EU gi reduserte Co2-utslipp.» Jeg fikk dette svaret, via Hambros rådgiver: «Spørsmålet ditt kan ikke besvares enkelt og meg bekjent har ingen i eller utenfor Norge gjort grundige vurderinge­r av problemsti­llingene du reiser.»

Så hvem er da disse «forskere og myndighete­r» som dere viser til, Kroepelien og Isachsen? Fortell oss hvem de er, med referanser til hva disse «forskere og myndighete­r» har uttalt! Hvis ikke blir dette bare enda en ny runde fra dere med udokumente­rte påstander!

Så hvem er da disse «forskere og myndighete­r» som dere viser til?

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Debatten mellom vindkraftu­tbyggere og vindkraftm­otstandere fortsetter.
FOTO: TOM ARILD STØLE Debatten mellom vindkraftu­tbyggere og vindkraftm­otstandere fortsetter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway