Lister

Storartet countrygos­pel

For nesten fullsatt sal holdt Ottar «Big Hand» Johansen førjulskon­sert tirsdag kveld i Frelserens kirke.

- MARKUS KILE SØYLAND

Johansen åpnet konserten med å ønske alle sammen velkommen til Frelserens Kirke her i Farsund. Konserten bestod av countrygos­pel og var et ledd i turnéen med «Red Mountain Christmas» som konsept. Johansen påpekte derimot at dette ikke var noen julekonser­t, men heller en vanlig konsert før jul.

I tillegg til Johansen selv opptrådde også lokale artister som Kjell Elvis, Farsund ungdomskor og voksenkore­t Sela. I tillegg deltok også Lisbeth Hauge

fra Eiken som gjestesoli­st.

Noen av sangene som ble fremført var «Missing out on you missing me» og «Blue angel highway». Disse var blant Johansens egenkompon­erte sanger. Den eneste julesangen som ble sunget og spilt var «Red Mountain Christmas», som var konseptet til konserten.

Artistene fikk velfortjen­t applaus både underveis, og på slutten av konserten.

Dyktige musikere

Konsertens høydepunkt var selvfølgel­ig «Big Hand» selv. Opptredene­r med korene i ryggen og duetter med Lisbeth Hauge endte med rikelig applaus.

Han hadde å si om konserten etter endt seanse:

– Konserten i dag gikk veldig bra. Det var veldig hyggelig og gøy å spille, forklarer Johansen og fortsetter:

– Jeg opptrådte sammen med svaert dyktige musikere, som det ble bra gospelcoun­try av. Det var veldig bra å ha Sela og ungdomskor­et i ryggen.

Siste år med plate – Hva er det som bringer deg ned til Farsund?

– Det er jo først og fremst turnéen som bringer med ned her. Jeg har hatt turnéer jevnlig ellers i landet, men i år ville vi prøve noe nytt. Jeg har spilt i Farsund tidligere, både i selve byen og på American Festival. Ellers har jeg vaert her mye generelt, forteller han.

– I tillegg føler jeg gospelcoun­tryen passer godt inn her på Sørlandet, noe som gjør det ekstra spesielt, legger han til.

Artisten, som fylte 70 år i januar, legger ikke skjul på at dette blir siste året han kommer ut med fysiske plater. Helt siden slageren «Bonde ifra Bygda» fra 1970 har Johansen hatt konserter jevnlig. Johansen bestemte seg dermed nå for at nok var nok.

Det var veldig bra å ha Sela og ungdomskor­et i ryggen.

Ottar «Big Hand» Johansen

 ?? ALLE FOTO: MARKUS KILE SØYLAND ?? Konserten avsluttet med Lisbeth Hauge (f. v), Kjell Elvis og Ottar «Big Hand» Johansen på scenen sammen.
ALLE FOTO: MARKUS KILE SØYLAND Konserten avsluttet med Lisbeth Hauge (f. v), Kjell Elvis og Ottar «Big Hand» Johansen på scenen sammen.
 ??  ?? Stemningen var god blant publikum da Ottar Big Hand Johansen opptrådte.
Stemningen var god blant publikum da Ottar Big Hand Johansen opptrådte.
 ??  ?? Kjell Henning Bjørnestad – alias Kjell Elvis – var gjestevoka­list tirsdag kveld.
Kjell Henning Bjørnestad – alias Kjell Elvis – var gjestevoka­list tirsdag kveld.
 ??  ?? Frelserens kirke var nesten fullsatt tirsdag kveld.
Frelserens kirke var nesten fullsatt tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway