Lister

Vant endelig Nm-gull

Randaberg, med lyngdølen Ragnhild Torgersen på laget, kunne lørdag ettermidda­g juble for Nm-gull etter 3–1-seier mot Koll i cupfinalen i Oslo.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette var stort. Jeg synes vi gjennomfør­er en bra kamp. Selv om vi taper første sett, hvor de spiller godt og vi ikke kommer helt i gang, så er vi tålmodige og venter på at det skal løsne. Det gjør det også, og vi vinner de tre neste settene, sier Torgersen.

På forhånd beskrev hun dette oppgjøret som en kamp mellom de to for øyeblikket beste volleyball­agene i Norge på damesiden, så at det tok litt tid før de fikk kommet ordentlig i gang under kampen overrasker henne ikke.

– Dette er en stor kamp å spille, den største du kan spille i norsk volleyball, så da tar det gjerne litt tid å komme inn i flyten. Vi visste derimot at den skulle komme, og det gjorde det enklere for oss da det først begynte å sitte. Vi var aldri usikre, sier Torgersen.

– Noe vi har jobbet for lenge

Hun er samtidig ikke helt fornøyd med egen prestasjon i lørdagens finale.

– Personlig er jeg halvfornøy­d med det jeg klarer å få til, men hele laget gjør en god kamp sammen, og alle tar ansvar. Selv om jeg ikke er helt fornøyd med eget spill, så gjør de andre jentene

Selv om jeg ikke er helt fornøyd med eget spill, så gjør de andre jentene sin livs kamp. Ragnhild Torgersen

sin livs kamp. Dette er noe vi har jobbet for lenge, så det at vi nå får betalt igjen for all den treningen vi har lagt ned over lang tid er med på å gjøre dette til en god opplevelse. Jeg er ikke overrasket over at vi kan spille bra volleyball, så det er kjent at vi tar muligheten og viser den styrken vi gjør i en kamp som dette, sier Torgersen.

Etter fjorårets finaletap mot Førde smakte det naturlig nok ekstra godt med seier i årets finale. Med både familie, venner og kjente, var det ekstra stas å kunne løfte kongepokal­en etter kampslutt.

– Veldig var veldig kjekt å kunne heve pokalen. Det er noe jeg har gledet meg til lenge. Det er også en utrolig fin gjeng jeg spiller sammen med, så da blir det bare enda finere å kunne dele dette med dem. Dette er som sagt noe av det største du kan oppleve i norsk volleyball, og er noe vi sterkt har ønsket å oppnå. Jeg klarer nesten ikke sette ord på hvor mye dette betyr for oss, sier Torgersen.

– Bruker mye tid

Også personlig betyr det naturlig nok mye å kunne sette en ny pokal i skapet hjemme.

– Selv om jeg trives godt med volleyball, så bruker vi jo mye tid på dette. Vi gjør jo dette fordi vi har lyst til å vinne, så det er klart det betyr mye, sier Torgersen.

Da Lister snakker med henne var hun fremdeles i hallen og fulgte hun med herrenes finale mellom Førde og Viking. I kveld blir det feiring med laget.

– En feiring hører selvsagt med etter å ha vunnet en finale. Nå skal vi først på bankett i regi av volleyball­forbundet, så får vi se hva som skjer utover kvelden. Men det blir nok noen bobler i glasset, sier en godt fornøyd Torgersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: SVEIN ANDERSLAND ?? Ragnhild Torgersen og resten av Randaberg kunne juble for seier i cupfinalen etter 3–1 i sett mot Koll i finalen i Oslo lørdag ettermidda­g.
FOTO: SVEIN ANDERSLAND Ragnhild Torgersen og resten av Randaberg kunne juble for seier i cupfinalen etter 3–1 i sett mot Koll i finalen i Oslo lørdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway