Lister

Tap og seier for damene

Etter et skuffende firemålsta­p hjemme mot ØIF Arendal lørdag, svarte FLIKS håndballda­mer med en 28–19-seier borte mot Øvrebø søndag.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det var veldig deilig. Vi ledet fra start til slutt, så i dag klaffet alt. Vi klarte å sette både forsvaret og angrepet vi ønsker. Det var et par perioder vi ble litt flate i forsvar, men dette ble korrigert slik at vi fort fikk hentet oss inn igjen. Angrepsmes­sig hadde vi en del dårlige avslutning­er, men også dette fikk vi korrigert. Det var en periode tidlig i 2. omgang hvor vi var nede i en tomåls-ledelse, sier trener Morten Refsnes.

Forbedring­er

Han klarte også å se forbedring­er i noe av det de slet med under lørdagens kamp mot ØIF Arendal.

– I forhold til kampen på lørdag, så klarte vi å roe ned og fullføre angrepene det siste kvarteret i denne kampen. Det gjorde at vi klarte å holde på ledelsen. Vi er alle fornøyde med kampen, for i dag vant vi ikke bare, men vi utførte også en bra kamp både angrepsmes­sig og forsvarsme­ssig, sier Refsnes. – Et det noen spillere du vil trekke frem fra dagens kamp?

– I dag vil jeg trekke frem keeper Emma Salvesen, som gjør en fantastisk god jobb. Hun har riktignok et godt forsvar foran seg, men hun redder også både straffer og rushballer. Ellers vil jeg si at spillerne generelt viste seg fra sin beste side og gjorde det de fikk beskjed om, sier Refsnes.

Sprakk

I hjemmemøte­t med ØIF Arendal lørdag holdt Fil-damene lenge følge, men sprakk på slutten og tapte 30–26.

– Vi ble litt for stresset på slutten, rett og slett. Vi spiller best håndball når vi leder med tre-fire mål, men i dag var det så jevnt at vi ble litt stresset og tok litt dårlige valg. Etter at ØIF hadde time-out, så skulle vi kjøre rygg på dem, roe ned i angrepet og kjøre gode avtaler. Da ledet vi med to mål, men istedet skar det seg, sier trener Morten Refsnes.

Til tross for tap, føler han likevel det er positive ting å ta med seg.

– Vi spiller veldig bra håndball i 50 minutter. I dag prøver vi oss med litt nye spillere, og i dag flytter vi også ned en back-spiller ned på vingen, noe vi fikk et par mål på. Summert synes jeg vi gjør det bra frem til det gjenstår 10 minutter. Vi får bare gå i oss selv, og neste gang får vi prøve å holde de avtalene vi gjør i timeout bedre, selv om det ikke er lett når det koker og det er uavgjort nesten til kampen er slutt. Da er det vanskelig å ikke bli stresset. Samtidig må vi også ta i betraktnin­g at dette er et ungt lag, så vi skal ikke forvente at alle spillerne skal levere 100 prosent hele veien, sier Refsnes.

– Hadde troen

Samtidig lå lørdagens motstander tre poeng bak dem på tabellen før lørdagens kamp.

– Vi hadde derfor troen på at vi skulle ta dem. Vi tapte borte mot dem, også den kampen med fire mål tror jeg. Det var også en kamp vi skulle ha vunnet. Jeg føler vi er såpass gode at vi egentlig burde tatt dem, men sånn ble det ikke i dag, sier Refsnes.

Neste kamp for håndballda­mene er borte mot Lyngdal 28. januar, som er en kamp de ser frem til.

– De har klart å spille seg opp en del, så jeg føler de er mye bedre nå enn da vi hadde hadde dem hjemme, sier Refsnes.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Trener Morten Refsnes er fornøyd med hvordan laget hans slo tilbake etter lørdagens tap.
FOTO: OLAV HOEL Trener Morten Refsnes er fornøyd med hvordan laget hans slo tilbake etter lørdagens tap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway