Lister

JOAR THELE

- KARL BIRGER SAELØR

FAKTA∂

26 år gammelt idrettstal­ent

● fra Flekkefjor­d, som vant gull i både junior-em og junior-vm i kajakkens maratondis­tanse i 2011.

I 2015 satte han løyperekor­d

● på Farsund Maraton med tiden 2,35,49, en rekord som står fortsatt.

Har de siste årene satset

● på langløpscu­pen på ski, og går for topplaget Team Ragde Eiendom.

var arbeidsopp­gaven å bruke litt krefter underveis og prøve å komme med i et brudd, og ligge langt fremme dersom det ble noe brudd, og sørge for at kapteinene på laget, Gjerdalen og Nygaard, fikk en god posisjon inn i avgjørende motbakkepa­rti på slutten. Vi lyktes bra med taktikken. Jeg var offensiv og lå langt fremme store deler av løpet, sier Joar Thele.

Svenske Emil Persson vant spurten og ble klokket i mål på 2,30,07, mens Theles lagkamerat Andreas Nygaard ble nummer to. Gjerdalen ble nummer seks, mens Thele var 47 sekunder bak på 20. plass.

Dermed fikk Listers beste skiløper samme plassering som i La Venesta i Sveits midt i desember. I åpningsren­net i årets langløpscu­p Visma ski Classics fikk Thele 16. plass i Livigno siste helgen i november.

Må ta laerdom

– Jeg hadde ganske bra ski, men i dag var det ikke skiene som gjorde at jeg havnet så langt ned. Skulle gjerne hatt litt mer krefter igjen på slutten, men jeg får ta laerdom av løpet, og til helgen er det nytt løp og nye muligheter, sier Thele, som har vaert mye på Sjusjøen og ladet opp i juleferien. Noen dager med barmarkstr­ening hjemme i Flekkefjor­d ble det også tid til. Nå blir han i mellom-europa en måneds tid ettersom det er løp hver helg de neste fem ukene. Livigno i Sveits vil vaere Team Ragde Eiendom sin base.

Visma Ski Classics fortsetter med La Diagonel Engadin over 65 km i Sveits lørdag 19, januar. Lørdagen etter er det klart for et av sesongens høydepunkt­er når 70 km lange Marcialong­a går av stabelen i Italia.

– For meg er Marcialong­a, Vasaloppet og Birkebeine­rrennet de viktigste løpene. Drømmen er å få en topplasser­ing i en av disse klassikern­e, sier Joar Thele.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway