Lister

Trente med sine største idoler

Rallycross­talentet Sivert Svardal (19), fra Konsmo, fikk trene med flere av sine største idoler. Nå satser han på topp tolv i EM 2020.

- MARIANNE FURUBERG, LINDESNES

Da Norges Bilsportfo­rbund skulle samle de fremste bilsportut­øverne i Norge på Olympiatop­pen var det noen plasser til overs.

– De undersøkte hvem som hadde lyst til å vaere med, og med tanke på at jeg vant Bilsportta­lentet 2019 så ble jeg spurt om jeg ville. Det var veldig enkelt å si ja, sier Sivert Svardal fra NMK Konsmo.

Fra mandag til onsdag denne uken var Svardal sammen med flere utøver fra elitelands­laget på Olympiatop­pen for å laere av de beste.

– Det var hovedfokus på mental trening, men også noen fysiske øvelser for å trene opp basemuskul­aturen, sier den fremadstor­mende utøveren.

Svardal forklarer at det er svaert viktig for en rallycross­sjåfør å vaere i god fysisk form på grunn av påkjenning­ene kroppen utsettes for i de høye hastighete­ne.

– Dessuten er det veldig greit å vaere i god fysisk form når man skal fokusere og prestere mentalt over lengre tid, slik at man ikke mister konsentras­jonen, sier han.

Den mentale delen av treningen handler mye om oppmerksom­het og det å trene fokus.

– Vi må vaere sterke psykiske. Vi fikk flere øvelser for å trene på å ha riktig fokus gjennom kjøringen, sier han.

Svardal traff flere av sine største idoler, og legger ikke skjul på at det var stas å vaere sammen med dem han ser opp til.

– Blant andre det største idolet mitt, Andreas Bakkerud, som er den fremste rally c ros sjåføren i Norge. Han har jeg sett opp til veldig lenge. Plutselig står jeg der med folk som har vaert i toppen i rallycross og rally, sier han.

Målet for talentet er å slåss om medaljer i EM, allerede i 2022. Før den tid har han satt seg noen delmål som må nåes.

– I år skal jeg delta i EM i klassen supercar som er den høyeste klassen man kan komme i rallycross. Målet er å stabiliser­e seg blant topp tolv, og dermed komme til semifinale. Det er målet i hvert løp. Så håper jeg at jeg kommer til en finale eller to, sier han.

Deretter skal audnedølen satse enda hardere og håper at han i 2021 kan stabiliser­e seg på topp seks.

– Så er målet førsteplas­s i EM på sikt. Jeg har en treårsplan og vil fighte om medaljene i 2022, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: SIMEN NAESS HAGEN ?? Sivert Svardal har trent med de største rallysjåfø­rene i Norge. Han fikk møte flere av sine idoler. Sivert Svardal ble kåret til Bilsportta­lentet 2019.
ARKIVFOTO: SIMEN NAESS HAGEN Sivert Svardal har trent med de største rallysjåfø­rene i Norge. Han fikk møte flere av sine idoler. Sivert Svardal ble kåret til Bilsportta­lentet 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway