Lister

Forlikt med mobberne

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til et forlik, så vi får en avslutning på denne saken, sier soknediako­n Jan Hananger.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Soknediako­n Jan Hananger har inngått forlik med to menn som har sjikanert ham på nett.

De to partene inngikk torsdag ettermidda­g et forlik i nettmobbes­aken som gikk over flere år.

Partene er videre enige om at innholdet i forliket ikke skal offentligg­jøres.

– Beløpet er langt lavere enn det som forelå i kravet. Det viktigste her var at det foreligger en unnskyldni­ng og at vi kan videre med våre liv, sier Hananger til Lister.

Ba om unnskyldni­ng

De to mennene som har drevet nettmobbin­g av Hananger er fra Lister, og er henholdsvi­s 51, og 58 år gamle. De var represente­rt ved advokat Hege Aarli Klem. Under rettsbehan­dlingen torsdag sa 51-åringen som var involvert blant annet følgende:

– Det har aldri vaert min intensjon å trakassere Jan Hananger, da han svarte på spørsmål fra rettens administra­tor Tor Tønnessen.

Tredje person

Bakgrunnen for saken var nettmobbin­gen av Hananger på Facebook.

Personen som eide denne Facebook-profilen, Kenneth Skailand fra Flekkefjor­d, ytret blant annet at en mindreårig jente var blitt utsatt for seksuelle overgrep.

På Facebook-siden ble det også lagt ut utdrag fra dokumenter som den nå 51 år gamle mannen hadde om saken. Saken omhandlet hans egen datter.

Hananger ble i postene beskyldt for å vaere overgriper­en.

Sett frem til dagen

Kenneth Skailand fra Flekkefjor­d, er tidligere blitt dømt og har også inngått en økonomisk avtale med Hananger i kjølvannet av straffesak­en.

– Jeg har sett frem til, og ventet på denne dagen. Han har fabrikkert påstandene for å skade meg. Det var hans agenda. Slike anklager er det verste du kan kaste på en mann. Det har ligget anmeldelse­r mot meg, sa Jan Hananger om ham i retten.

– Jeg tenker at dette er en viktig dag for dem jeg burde vaert diakon for, og dem jeg burde jobbet for. Jeg forstår prester og diakoner som er engstelige for å engasjere seg i barneverns­aker som gjelder barneforde­lingssaker. For det er vanskelig for å komme seg ut av slike onde sirkler, sa soknediako­nen videre i retten.

Han har fabrikkert påstandene for å skade meg. Det var hans agenda.

Jan Hananger

Ødelegger livet

Hanangers advokat, Odd-rune Torstrup, la i sitt innledning­sforedrag stor vekt på at det Hananger har vaert utsatt for er grov mobbing, som igjen har ført til at Hananger har fått helseprobl­emer.

Advokat Torstrup mener de to mennene må betale både for erstatning, og for tap av fremtidige arbeidsinn­tekter.

– Dette har vaert forferdeli­g for Hananger. Han var frisk, stortrivde­s på jobb. Og hadde ikke kommet i denne situasjone­n uten den grove hetsen på nettet. Det var som en slegge i hodet. At en slik melding legges ut på nettet kunne ødelagt livet hans, sa advokat Torstrup.

Straffbare forhold

Advokat Torstrup viste til at Hananger har fått store psykiske problemer som følger av netthetsen.

– Det foreligger straffbare forhold. Mobbingen har ført til uførhet. Mobbingen er det straffbare i denne saken. Folk skal ikke utsettes for det Hananger har vaert utsatt for, ga Torstrup klar beskjed om.

Beklaget

Det hele begynte i 2014, da Hananger, ifølge den 51-år gamle involverte mannen, blandet seg inn i hans personlige familieliv.

Barneverne­t kom etter hvert inn i bildet. Dette skjedde samtidig som 51-åringen og hans davaerende kone bestemte seg for å gå fra hverandre.

Hans nå 58 år gamle kamerat beklaget også det han hadde skrevet på nettet.

– I etterpåklo­kskap beklager jeg at det gikk så langt som det gjorde på Facebook. Jeg mener jeg må frikjennes, sa mannen til retten.

 ??  ??
 ??  ?? Diakon Jan Hananger var lettet etter at det ble inngått forlik med to menn på henholdsvi­s 51 og 58. år etter nettmobbin­gssaken. Her er han avbildet sammen med sin advokat Odd-rune Torstrup.
Diakon Jan Hananger var lettet etter at det ble inngått forlik med to menn på henholdsvi­s 51 og 58. år etter nettmobbin­gssaken. Her er han avbildet sammen med sin advokat Odd-rune Torstrup.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Advokat Hege Aarli Klem represente­rte den ene av de to mennene fra Lister som nå har inngått forlik med Jan Hananger etter mobbing på Facebook.
FOTO: TORREY ENOKSEN Advokat Hege Aarli Klem represente­rte den ene av de to mennene fra Lister som nå har inngått forlik med Jan Hananger etter mobbing på Facebook.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Rettens administra­tor, sorenskriv­er Tor Tønnessen, håpet partene ville inngå et forlik.
FOTO: TORREY ENOKSEN Rettens administra­tor, sorenskriv­er Tor Tønnessen, håpet partene ville inngå et forlik.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ??
FOTO: TORREY ENOKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway