Lister

Krigersk presentasj­on

Onsdag kveld ble lyngdølen Zlatko Tripic (27) presentert som Göztepe Izmir-spiller.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Nå er alt signert, og jeg har hatt mange fine møter med klubbens president og direktør. Akkurat nå er jeg på vei til Antalya for å møte klubbens spillere, som er på treningsle­ir der før søndagens kamp, sier Zlatko Tripic til Lister.

Overveldet

Den tyrkiske superliga-klubben skriver på Instagram og Twitter at den 27 år gamle lyngdølen har signert en 1,5+1 årskontrak­t med klubben.

– Vi ønsker Tripic velkommen til vårt land og til Göztepe, og vi ønsker deg suksess, skriver de blant annet på Instagram, på tyrkisk selvsagt.

Lyngdølen selv er overveldet over mottakelse­n han har fått, og gleder seg til å komme i gang.

Om han får sin debut mot Antalyaspo­r allerede førstkomme­nde søndag er uvisst.

– Det er en sinnssykt fin klubb, og jeg er vanvittig stolt over å vaere her. Jeg gleder meg skikkelig. Jeg har visst en stund at klubben har vaert interesser­t i meg, faktisk allerede før cupfinalen i desember. Men det har gått ekstremt fort de siste dagene, innrømmer Tripic.

Gladiator

På klubbens Twitter- og Instagram-konto er han fremstilt som en gladiator, som står inne på klubbens nye hjemmebane, med et sverd i hånden.

– Hehe. Akkurat det bildet er ganske godt manipulert. Det er ikke tatt offisielle bilder av meg i min nye drakt. Det har vi ikke rukket ennå, ler lyngdølen.

Mandag ble det kjent at Zlatko Tripic var naer en overgang med en tyrkisk klubb. Allerede tirsdag var 27-åringen på vei til Tyrkia for medisinsk test, og i løpet av onsdagen falt alle brikkene på plass.

– Den tyrkiske ligaen er mye bedre enn den norske, og jeg gleder

Jeg er heldig som har fått vaere med på Vikings opptur, og stolt over den kjaerlighe­ten som klubben og byen har vist meg.

Zlatko Tripic

meg skikkelig til å ta fatt på denne utfordring­en, forteller lyngdølen, som av avisen Lister i romjulen ble kåret til «Årets idrettsutø­ver» i regionen.

Takker Viking

Zlatko Tripic har hatt stor suksess i Viking, etter at han kom til klubben vinteren 2018. Kapteinen har vaert lagets store spiller, saerlig den siste sesongen, og endte opp både som banens beste og matchvinne­r da Viking slo

Haugesund i cupfinalen på Ullevaal i begynnelse­n av desember.

Cupfinalen skulle vise seg å bli lyngdølens siste kamp for de mørkeblå fra Stavanger, i alle fall i denne omgang.

– Noe av det tyngste med denne overgangen er det at jeg må dra fra Viking, en fantastisk fin klubb. Jeg er heldig som har fått vaere med på Vikings opptur, og stolt over den kjaerlighe­ten som klubben og byen har vist meg. Jeg blir nesten rørt av å snakke om det. Jeg er veldig glad for at de har vist forståelse for at jeg drar. Dette er en drøm som går i oppfyllels­e for meg. Og så håper jeg jo at jeg en gang i fremtiden kan komme til å spille i mørkeblå drakt, sier Zlatko Tripic til Lister.

Fire millioner?

Hans nye nye klubb ligger på tiendeplas­s i den tyrkiske superligae­n, og spiller i gule og røde drakter. Klubben har bygget ny stadion, som rommer 25.000 mennesker og som åpnes og tas i bruk om en drøy uke. Tripic vil da bli presentert for hjemmefans­en.

27-åringen signerte i sommer kontrakt med Viking ut 2022-sesongen, men har aldri lagt skjul på at han ønsker å dra til utlandet igjen, dersom det riktige tilbudet skulle dukke opp. Dette har også Vikings ledelse vaert innforståt­t med. Ifølge Stavanger Aftenblad skal salgssumme­n ligge på om lag fire millioner kroner.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Cupfinalen mellom Viking og Haugesund 8. desember, hvor Zlatko Tripic ble kåret til banens beste og også ble matchvinne­r, ble 27-åringens siste i denne omgang for Viking. Onsdag kveld ble han klar for den tyrkiske superligak­lubben Göztepe Izmir.
FOTO: TOM ARILD STØLE Cupfinalen mellom Viking og Haugesund 8. desember, hvor Zlatko Tripic ble kåret til banens beste og også ble matchvinne­r, ble 27-åringens siste i denne omgang for Viking. Onsdag kveld ble han klar for den tyrkiske superligak­lubben Göztepe Izmir.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP AV INSTAGRAM ?? Slik har du aldri sett Zlatko Tripic før, men slik presentere­r hans nye klubb ham på Instagram.
FOTO: SKJERMDUMP AV INSTAGRAM Slik har du aldri sett Zlatko Tripic før, men slik presentere­r hans nye klubb ham på Instagram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway