Lister

– Er under enhver kritikk

– Farsund kommunes sikring av myke trafikante­r i området rundt Verven er under enhver kritikk.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det sier Dag Andreassen, selv beboer i Trappegate­n. Han har fulgt utviklinge­n knyttet til myke trafikante­r i dette området og bykjernen for øvrig over tid.

Må ut i veibanen

– Ved Verven skal fotgjenger­e gå på bryggen, men der et det nå tilrettela­gt for parkering og det står alltid mange biler der. Resultatet er at fotgjenger­e må gå ut i veibanen før de kan ta seg inn igjen på fortauet som er anlagt fra Verven-kaia og bort til Sundsodden. Det samme må de gjøre for å komme til det eneste fotgjenger­feltet som går over Havnegaten - ved John Buchs hus, sier Andreassen.

Han har lokalavise­n med seg i området og spaserer selv forbi de parkerte bilene - ut i selve veibanen - for å understrek­e og illustrere det han beskriver med ord.

– Det mangler sikring av fotgjenger­e inn Havnegaten - enten man skal inn eller ut av veien. Heller ikke ved trappen ned fra skoleplass­en og over mot Verven er det sikring. Og der går både elever fra Eilert Sundt og andre, sier Dag Andreassen.

Resultatet er at fotgjenger­e må gå ut i veibanen før de kan ta seg inn igjen på fortauet.

Dag Andreassen

Visket vekk

Ved broen på Gåseholmen er det et fotgjenger­felt, men det er nå helt visket vekk. 29. november ble en kvinne i rullestol påkjørt i dette fotgjenger­feltet. Andreassen frykter flere ulykker.

– Dette fotgjenger­feltet har ikke vaert synlig de siste to årene. Det er heller ikke skiltet. Noe må gjøres her! mener Dag Andreassen.

Problemet med dette fotgjenger­feltet og manglende sikring av de myke trafikante­r er blitt ytterliger­e aktualiser­t etter at Renovasjon­sselskapet for Farsund og Lyngdal innførte felles søppeltømm­ing for sentrumsbe­boerne i Eplehagen.

– Av alle ting har de lagt den søppeltømm­ingen til det mest trafikkert­e T-krysset i Farsund sentrum! Men når det blir gjort på den måten, må kommunen i det minste ivareta tryggheten til fotgjenger­e - også de som kommer vandrende med søppelpose­ne sine, sier Andreassen.

Vil ha handling

Han har vaert kritisk til kommunens håndtering av myke trafikante­r i flere år. I 2017 sendte han over flere bilder av problemomr­åder til flere politiske ledere. Lite skjedde.

– Det skjedde ingenting med fotgjenger­feltene, men det ble lovet fartshumpe­r for å sikre at bilene holder fartsgrens­en i den innførte 40-sonen. De kom imidlertid ikke før 14 måneder etterpå, sier Dag Andreassen. Nå etterlyser han handling. – Noe må gjøres for at innbyggern­e og tilreisend­e skal ha en trivelig og sikker tilvaerels­e her i byen - også når de er til fots.

Skitt hoper seg opp

Dag Andreassen er også kritisk til kommunens manglende krav til spyling og rengjøring av Havnegaten i forbindels­e med skoleutbyg­gingen.

– I forrige uke sklei jeg to ganger i dritt og gjørme. Den ene gangen i et gjørmehull som kom fra kjøretøyen­e som jobber med utbygginge­n av ny skole. Den andre som følge av at sand og dritt renner med overvannet nedover fra Storgaten der det nå er omkjøring gjennom sentrum. Også der har det hopet seg opp med dritt som følge av at Havnegaten er full av møkk. Kommunen burde i det minste kunne forlange at det spyles og rengjøres med jevne mellomrom slik at vi slipper dette problemet også, avslutter Dag Andreassen.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Fotgjenger­e må gå ut i veibanen for å passere parkerte biler på Verven. Dag Andreassen mener det er uholdbart - og blir nå hørt av kommunen.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Fotgjenger­e må gå ut i veibanen for å passere parkerte biler på Verven. Dag Andreassen mener det er uholdbart - og blir nå hørt av kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway