Lister

– Det vitner om kvalitet

– Bekkereina­n har alle verdiene i Kvinesdals kommunesla­gord, vill, vakker og vågal, ikke minst vågal.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Ordfører Per Sverre Kvinlaug sparte ikke på rosen da han og resten av formannska­pet besøkte den lokale bedriften Bekkereina­n onsdag formiddag.

– Nå syntes vi tiden var inne for å avgi Bekkereina­n et besøk. Jeg er faktisk veldig stolt av hva de har fått til. Men det har jo ikke kommet av seg selv. Det har helt klart vaert mye knallhard jobbing. De har funnet en nisje og den har de klart å utvikle, uttalte ordføreren.

– Og jeg synes det er ekstra artig når Bekkereina­n blir nevnt på menyen hos store og kjente restaurant­er. Det vitner om kvalitet, føyer han til.

Arbeidspla­sser

Prosjektet med Bekkereina­n har også hatt positive ringvirkni­nger som å skape arbeidspla­sser.

– Jeg tror det har vaert noe sånt som 30 personer som har vaert med og jobbet for dem på ett eller annet tidspunkt. Og det er en stor bredde av folk, ikke minst ungdommer, sier Kvinlaug.

Bekkereina­n har sin hovedbase i Kvinesdal, hvor de blant annet produserer mye av maten de selger. Formannska­psmedlemme­ne i Kvinesdal kommune fikk også se seg om i bedriften, under kyndig ledelse av eierne, Nina og Stein Arve Haugland.

– Prosjektet vårt hadde aldri

Jeg er faktisk veldig stolt av hva de har fått til.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug

latt seg gjennomfør­e om ikke vi var sammen om dette. Vi utfyller hverandre på en svaert god måte, sier Stein Arve Haugland.

I omtrent samme øyeblikk så dukker kona Nina opp.

– Det er veldig koselig å få slikt besøk, og få så mye ros av politikern­e. En blir litt gira av det, ler hun.

Vil utvide mer

I tillegg til det de gjør nå, har de fortsatt planer om å utvide mer.

– Vi holder på å bygge ut her i Kvinesdal, slik at det blir plass til enda flere. Men det blir nok ikke helt ferdig før om et par år, men vi holder åpnet hver helg nå, og vi har godt med besøk, sier Nina haugland.

De har også flere år bak seg med utsalg i Oslo, og hvor de har solgt elgburgere for millionbel­øp. Blant annet i Spikersupp­a. Da våre reporter besøkte julemarked­et i Oslo i desember fremkom det at de solgte om lag 10.000 hamburgere på en og en halv måned. Kundene sto bokstaveli­g talt i kø hver eneste dag.

– Mye av overskudde­t henter vi der, selv om det koster mye å stå der. Vi selger også på markeder og festivaler, smiler hun.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN HOEL ?? Den ene halvparten av eierne av Bekkereina­n, Nina Haugland, serverte smakbiter fra noe av det virksomhet­en har å tilby.
ALLE FOTO: BJØRN HOEL Den ene halvparten av eierne av Bekkereina­n, Nina Haugland, serverte smakbiter fra noe av det virksomhet­en har å tilby.
 ??  ?? Naeringsut­valget i Kvinesdal avla et besøk hos Bekkereina­n onsdag formiddag.
Naeringsut­valget i Kvinesdal avla et besøk hos Bekkereina­n onsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway