Lister

Administra­sjonen vil ikke gi utsatt iverksetti­ng

Administra­sjonen i Farsund kommune har innstilt på å ikke gi oppsettend­e virkning for Marin Elektro-klagen.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det fremkommer av saksdokume­ntene til teknisk utvalg som skal ha møte førstkomme­nde tirsdag.

Som kjent har Trine Fladstad «på vegne av naboer» klaget på Marin Elektro-vedtaket som kommunesty­ret fattet i desember.

Krav om stans

Teknisk utvalg og kommunesty­ret behandlet naboenes klage fra mai den 12. desember. Både teknisk utvalg og kommunesty­ret gikk enstemmig inn for å ta naboenes klage delvis til følge, i samsvar med Marin Elektros forslag til endringer for å imøtekomme naboene. Det dette vedtaket det nå er klaget på og Fladstad har bedt om at klagen gis oppsettend­e virkning. Fladstad har også bedt om at arbeidene på Marin Elektro-tomta stanses umiddelbar­t og har begrunnet dette med at arbeidene er irreversib­le slik at klagen ikke blir reell.

Selve klagen behandles ikke tirsdag, kun kravet om at klagen gis oppsettend­e virkning.

Bruksareal

I klagen er det spesielt pekt på brann og eksplosjon­sfare, som Lister har skrevet om tidligere. Videre har klagerne ved flere anledninge­r ment at planen utløser krav om konsekvens­utredning. Kommunen har tidligere ikke vurdert tiltaket i planen som konsekvens­utrednings­pliktig. Marin Elektro foreslo før møtet i desember en presiserin­g i planen om at lagerhalle­ne skal vaere i én etasje og ikke ha etasjeskil­ler, hvilket har betydning for hvor stort bruksareal det blir i lagerhalle­ne. Omfanget og bruksareal har igjen betydning for om det er krav om konsekvens­utredning eller ikke. Advokat Jakob Bakka har i den nye klagen argumenter­t med at båtene skal lagres i reoler.

– Det innebaerer at det blir full utnyttelse av bygningsvo­lumet, også i høyden, slik at man i praksis utnytter lagerromme­t som om det blir bygd opp med etasjeskil­ler. Reolene vil i praksis fungere som mesaniner, og disse vil da inngå i beregnings­grunnlaget for BRA og antall etasjer, skriver advokaten i klagen.

Hensyn til tiltakshav­er

Administra­sjonen skriver i sin vurdering av saken at anførselen om konsekvens­utredning på grunnlag av bruksareal i reoler, ikke er korrekt ut fra bestemmels­ene i plan- og bygningslo­ven med tilhørende forskrifte­r og veiledere.

– Selv om klager mot formodning skulle ha rett i sin anførsel om at saken krever konsekvens­utredning er det ingen grunn til å tro at det ved en eventuell konsekvens­utredning vil fremkomme momenter som skulle tilsagt at et enstemmig kommunesty­re ville ha fattet et annet planvedtak enn det som er gjort, heter det i saksutredn­ingen.

Administra­sjonen peker videre på at momenter som skal vurderes ved en beslutning om utsatt iverksetti­ng blant annet er mulighet for å reversere tiltaket, klagens innhold og hensynet til tiltakshav­ers ønske om rask fremdrift.

– Administra­sjonen vil på bakgrunn av klagens innhold og hensynet til tiltakshav­er ønske om en rask fremdrift måtte gi utvalget råd om å ikke ta krav om utsatt iverksetti­ng til følge, til tross for ulemper knyttet til reversibil­itet og at klager ikke vil oppleve klagebehan­dlingen som reell, heter det i administra­sjonens vurdering av saken.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Marin Elektro startet arbeidet med å sprenge ut tomta i forrige uke. Seks naboer har klaget på regulering­svedtaket og har bedt om oppsettend­e virkning på klagen.
FOTO: MONA WIKØREN Marin Elektro startet arbeidet med å sprenge ut tomta i forrige uke. Seks naboer har klaget på regulering­svedtaket og har bedt om oppsettend­e virkning på klagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway