Lister

For 50 år siden

-

TRYGVE OSEASSEN reddet Elly Kristianse­n fra drukningsd­øden i Brastadvan­net. Fru Kristianse­n hadde valgt å gå over vannet med spark, men ni meter fra land brast isen under henne. Oseassen fikk skjøvet to lange bord ut på isen. Vannet sto til midt på livet på ham da Kristianse­n fikk tak i bordene og ble trukket inn på det tørre.

ENDELIG HADDE

Norges Fotballfor­bund bestemt seg. 4. divisjon på Agder skulle ikke utvides før i 1971. Dette betydde åtte lag i 5. divisjon, og at MK og Rygene måtte rykke ned fra 4. til 5. divisjon. Otto Hovden i Lyngdal IL regnet med at kampen om seien ville stå mellom MK, FIL og Lyngdal.

BERGENS STORE megler- og ekspedisjo­nsfirma Intersped AS hadde opprettet skipsmegle­rkontor i bygget til Einar Øgrey på Lunde. Stein Tore Svendsen var ansatt som avdelingss­jef. Firmaets hovedoppga­ve ville bli å klarere og ta imot båter som kommer til A-verket i Lundevågen.

BRØDRENE JÅTOG hadde en produksjon­søkning på 25 prosent i 1969. Totalomset­ningen økte fra 6,2 millioner i 1968 til 8 millioner i 1969. Bedriften som holdt til på Listerveie­n i Farsund hadde også tomt på 30 mål på Kvavik i Lyngdal. Her var planen å bygge industriha­ll som skulle åpnes sommeren 1970.

FLYTRAFIKK­EN på Lista gikk opp med hele 20 prosent i 1969 i forhold til 1968. Braathens SAFE hadde 4.645 ankomne og 4.369 avgående passasjere­r, totalt 9.014. Til tross for solid økning var det ennå ikke trafikkgru­nnlag for flere anløp, ifølge trafikksje­f Kaalstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway