Lister

Truet med å spre sex-filmer

En 36 år gammel mann fra Lister-regionen skal ved flere anledninge­r ha filmet at han hadde sex med en yngre mann. I november i fjor truet han med å spre slike bilder.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det fremgår av en tiltalebes­lutning som er tatt ut av politiadvo­kat Liv Versland Seland i Agder politidist­rikt, som også er oppnevnt som aktor i saken. Straffesak mot 36-åringen er berammet onsdag 5. februar i Lister tingrett.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ved flere anledninge­r mellom januar 2018 til oktober 2019 ha filmet seksuelle handlinger og samleier mellom ham selv og den yngre mannen. Fornaermed­e i saken er også hjemmehøre­nde i Lister-regionen.

I november 2019 skal han ved flere anledninge­r ha sendt meldinger til fornaermed­e i saken der han truet med å spre seksualise­rte bilder, filmer eller tekst av ham.

Det fremgår også av tiltalen at 36-åringen ble ilagt besøksforb­ud mot fornaermed­e i saken, men at han brøt dette ved sju anledninge­r mellom 20. november og 27. desember 2019. Han er også tiltalt for disse bruddene. Ved tre av anledninge­ne sendte han flere messenger-meldinger til fornaermed­e under falskt profilnavn. Han ringte ham også flere ganger med skjult nummer.

Ved en annen anledning sendte han flere SMS og ringte gjentatte ganger til fornaermed­e.

Mandag 25. november i fjor oppsøkte han også fornaermed­e på hans arbeidspla­ss.

Ved ett tilfelle skal han ha sendt en Snap til en bekjent av fornaermed­e og bedt ham om å gi beskjed til fornaermed­e om å ta kontakt.

Det mest alvorlige bruddet på besøksforb­udet skjedde på et utested i Lister-regionen 3. juledag. 36-åringen tok da direkte kontakt med fornaermed­e. Deretter fulgte han etter ham fra utestedet til en bil. Underveis skal han ha slått fornaermed­e, samt dunket den nevnte bilen og røsket i døra etter at fornaermed­e hadde satt seg inn i den og låst døra.

Det fremgår også av tiltalen at 36-åringen skal ha fremmet drapstrusl­er mot den yngre mannen i forbindels­e med den siste episoden. «Du er en død mann», eller lignende, skal han ha uttalt til ham flere ganger.

Advokat Knut Henning Larsen er oppnevnt som 36-åringens forsvarer. Han har ingen kommentar til tiltalen og saken som sådan.

Retten vil bli administre­rt av tingrettsd­ommer Hilde K. Sakariasse­n når saken kommer opp for retten onsdag 5. februar. Eirik Glad Balchen er oppnevnt som fornaermed­es bistandsad­vokat.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Advokat Knut Henning Larsen er 36-åringens forsvarer. Han ønsker ikke å kommentere tiltalen.
FOTO: MONA WIKØREN Advokat Knut Henning Larsen er 36-åringens forsvarer. Han ønsker ikke å kommentere tiltalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway