Lister

Sykkelutle­ie i sentrum?

Kommunen vurderer å etablere sykkelutle­ie i Farsund sentrum og inviterer fylkeskomm­unen til et samarbeid for å se på saken.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Bakgrunnen for henvendels­en som er sendt til fylkeskomm­unen fra enhet for teknisk drift i kommune, ved planlegger Hilde Synnes Drønen, er Farsunds status som sykkelkomm­une. Gjennom denne jobber man målrettet for å fremme sykling. Fylkeskomm­unen er en samarbeids­partner i dette arbeidet. Det samme er Statens vegvesen. Også tursykkels­tiprosjekt­et Vita Velo er forankret i samarbeids­avtalen med fylkeskomm­unen.

– Gjennom Vita Velo prosjektet er det etablert sykkelutle­ie på Lista fyr. Kommunen ser videre behov for sykkelutle­ie tilknyttet Farsund sentrum, både for besøkende og egne innbyggere, skriver Hilde Synnes Drønen.

Skolen

Hun peker videre på at fylkeskomm­unen for tiden bygger ny og større videregåen­de skole midt i Farsund sentrum vegg i vegg med biblioteke­t. – Sykkelande­len ved skolen er i dag svaert lav både for laerere og elever. En vesentlig andel av elevene bor langt unna skolen og er avhengig av busstransp­ort, men vi tror allikevel at potensiale­t for syklende er større enn andelen i dag tilsier, skriver Drønen.

Hun peker på at nytt gatemiljø og bedre tilrettele­gging for syklende vil gi en mulighet til å påvirke reisevaner når ny skole åpner høst 2021.

– El-sykler kan gi nye brukergrup­per og er godt egnet i Listavinde­n og ved litt lengre avstander. Når skolen har sommerferi­e, vil syklene i større grad vaere tilgjengel­ige for turister, påpekes det i brevet fra planlegger­en.

Samarbeid?

Kommunen inviterer nå fylkeskomm­unen til et samarbeid med fokus på muligheter og aktuelle modeller for sykkelutle­ie i tilknyttin­g til Farsund sentrum, den nye videregåen­de skolen og biblioteke­t.

Spørsmål som luftes er om hva som skal til for å drifte en elsykkelpa­rk i Farsund sentrum? Finnes det en effektiv og økonomisk måte å løse driften av utleien på? Hvilke installasj­oner/ system må på plass for å drifte dette praktisk og effektivt? Er det mulig å etablere en utleieordn­ing fra biblioteke­t? Er det mulig at elever ved Tip-studiet ved den videregåen­de skolen kunne bidra til vedlikehol­d av syklene?

– Vi ser for oss en prosjektgr­uppe hvor også skolen og biblioteke­t er med, skriver Hilde Synnes Drønen, som ber om tilbakemel­ding på aktuelle kontaktper­soner til deltakelse i eventuell samarbeids­gruppe.

Sykkelande­len ved skolen er i dag svaert lav både for laerere og elever

Hilde Synnes Drønen

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kan sykkelutle­ie som den ved Lista fyr etableres også i Farsund sentrum? Spørsmålet reises av Farsund kommune ved planlegger Hilde Synnes Drønen.
FOTO: MONA WIKØREN Kan sykkelutle­ie som den ved Lista fyr etableres også i Farsund sentrum? Spørsmålet reises av Farsund kommune ved planlegger Hilde Synnes Drønen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway