Lister

– Et skikkelig sliteløp

Joar Thele var ikke spesielt fornøyd etter 24. plass i lørdagens 62 kilometer lange La Diagonela Engadin i Sveits.

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

– Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde håpet å ta et steg opp fra forrige helg, men slik ble det ikke. Dette ble et skikkelig sliteløp fra start til mål, jeg hadde aldri noe godfølelse. Da er det hardt å gå skiløp, oppsummere­r Joar Thele.

Utklasset alle

Kraftprøve­n i de sveitsiske skogene ble vunnet av tidligere landslagsl­øper Chris Jespersen, som kom alene til mål og var hele 2,47 minutter foran en annen tidligere landslagsm­ann, Tord Asle Gjerdalen.

Jespersen gikk i brudd sammen med Petter Eliassen like etter passering 24 km. Joar Thele lå da som nummer 20, 42 sekunder bak.

Ved passering 41 km var Jespersen alene i teten. Han hadde distansert Eliassen som da lå 32 sekunder bak. Thele var nummer 26, 2,43 bak, men lå i hovedfelte­t og var bare 13 sekunder bak 3. plassen.

Jespersen gikk i ensom majestet til mål, mens Gjerdalen altså spurtet best i kampen om 2. plassen og ble beste Team Ragde Eiendom-løper. Andreas Nygaard og Anders Aukland ble nummer 5 og 12, 2,51 og 3,03 bak.

Svakeste plassering

Joar Thele fikk det tøft på slutten og måtte slippe hovedfelte­t som kjempet om 2. plassen. 26-åringen fra Flekkefjor­d kom i mål 4,42 bak Jespersen, noe som altså holdt til 24. plass; hans svakeste plassering denne sesongen i langløpscu­pen Visma Ski Classics.

Petter Eliassen sprakk enda mer enn Thele, etter at han var med Jespersen i brudd. Han ble nummer 30 til slutt, 6,55 bak vinneren.

Ikke gode ski

– Jeg slet allerede fra start, og måtte jobbe bra for å henge med. Det sprakk litt opp av og til, men jeg klarte å jobbe meg opp igjen til tetgruppa. Men følelsen jeg hadde under løpet var at jeg synes skiene var et lite hakk minus i forhold til konkurrent­ene, sier Thele, og fortsetter:

– Jeg måtte kaste meg på stavene i lettpartie­ne, og fikk aldri en billig reise. Jeg slet hele veien synes jeg, og tenkte mye underveis på at skiene og kroppen kom til å bli bedre utover løpet, men jeg fikk som sagt aldri noe godfølelse. De siste fem-seks kilometern­e før mål så «røk strikken», og jeg havnet litt bak tetfeltet som jaget Jespersen.

Rett spenningsn­ivå

Kommende søndag går langløpsgu­ttene 70 km lange Marcialong­a i Italia, et av sesongens store mål.

– Nå befinner jeg meg i Livigno og skal vaere her frem til torsdag. Da reiser vi videre til Val di Fiemme-dalen og forbereder oss til Marcialong­a. De neste dagene blir relativt rolige med mye restitusjo­nstrening . Mot helgen blir det lettere trening for å komme i rett spenningsn­ivå og muskulaert overskudd mot Marcialong­a, avslutter Joar Thele.

 ?? FOTO: VISMA SKI CLASSICS ?? Joar Thele (til venstre) kom i mål som nummer 24 i sesongens fjerde løp i Visma Ski Classics. Dette bildet er fra et tidligere løp i langløpscu­pen.
FOTO: VISMA SKI CLASSICS Joar Thele (til venstre) kom i mål som nummer 24 i sesongens fjerde løp i Visma Ski Classics. Dette bildet er fra et tidligere løp i langløpscu­pen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway