Lister

Stor interesse for foreldrefo­redrag

Psykolog og familieter­apeut Hedvig Montgomery kommer til Farsund mandag 3. februar. Interessen er stor.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det er Kulturbokh­andelen Farsund Libris som er arrangør for kvelden med den anerkjente psykologen og familieter­apeuten sammen med Familiekon­toret i Farsund og Folkeakade­miets lokallag.

– Ikke uventet er det veldig stor interesse for dette foredraget, så vi har allerede besluttet å flytte arrangemen­tet ut av bokhandele­n og opp på kinoen for at så mange som mulig skal få anledning til å få det med seg, sier daglig leder for Kulturbokh­andelen, Åshild Vere Jacobsen.

Hedvig Montgomery er en av Norges mest populaere foredragsh­oldere for tiden, og er svaert etterspurt som fagperson når det gjelder barn og utvikling. Mange følger henne i

A-magasinet og i podkasten «Foreldreko­den», eller har hørt henne i ulike Tv-program som «Lindmo» og «Skavlan». Aller mest kjent er hun imidlertid for bokserien «Foreldrema­gi», som tar leserne gjennom barnas utvikling steg for steg fra spedbarnsa­lder til ungdomsåre­ne. Denne serien på snart fem bøker er blitt en internasjo­nal sensasjon, og er solgt til 23 land.

– Noe av hemmelighe­ten bak suksessen er nok Hedvig Montgomery­s lange erfaring og hennes evne til å gjøre barneoppdr­agelse til noe «enkelt»; for hver epoke i barnets utvikling gir hun oss «syv enkle steg» for å lykkes, påpeker Vere Jacobsen.

Hvordan får du et lykkelig barn? Hvordan skaper du selvtillit? Hvilke feil er de vanligste foreldre gjør? Og hva skal til for å lykkes med oppdragels­en i laeringens tid, for eksempel, i årene som spenner fra første skoledag til ungdomssko­len står for tur? Som Jesper Juul så treffende sa det, «dette går rett på essensen av det foreldre trenger å vite».

– Foredraget passer for alle som har barn eller har tenkt å få det, alle som jobber med og er i kontakt med barn – med andre ord, de aller fleste av oss, sier Åshild Vere Jacobsen.

Hedvig Montgomery deler erfaringer og gir de fremmøtte råd slik at de får hjelp til å forstå mer av barna, til å se barna slik de er.

– Hun for også oss selv slik vi er, med vår egen oppvekst og vår egen historie. Målet er å skape en hverdag hvor både barn og voksne trives og har det godt med seg selv, understrek­er kulturbokh­andleren.

Forhåndssa­lget på billetter til foredraget er allerede godt i gang.

– Vi får håpe dette blir opptakten til et spennende, interessan­t og mangfoldig år i kulturbyen Farsund, avslutter Åshild Vere Jacobsen.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Holder foredrag i kulturhuse­t Ekko/ Farsund kino mandag 3. februar: Psykolog og familieter­apeut Hedvig Montgomery.
FOTO: PRESSEBILD­E Holder foredrag i kulturhuse­t Ekko/ Farsund kino mandag 3. februar: Psykolog og familieter­apeut Hedvig Montgomery.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway