Lister

Slapp arbeidssta­ns

Teknisk utvalg i Farsund gikk tirsdag enstemmig inn for å ikke gi oppsettend­e virkning for Marin Elektro-klagen.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Teknisk utvalg ga ikke Marin Elektro-naboene medholde i kravet om oppsettend­e virkning.

Vedtaket er i tråd med administra­sjonens innstillin­g.

– Det er en vanskelig sak når det gjelder spørsmålet om oppsettend­e virkning, for en har forståelse for klagernes argument om reell klagebehan­dling. Det er jo sprengning­sarbeid som pågår, sier leder av teknisk utvalg, Øyvind Petterson (KRF) til Lister.

Krav om stans

Som kjent har Trine Fladstad «på vegne av naboer» klaget på Marin Elektro-vedtaket som kommunesty­ret fattet i desember.

Teknisk utvalg og kommunesty­ret behandlet naboenes klage fra mai den 12. desember. Både teknisk utvalg og kommunesty­ret gikk enstemmig inn for å ta naboenes klage delvis til følge, i samsvar med Marin Elektros forslag til endringer for å imøtekomme naboene. Det dette vedtaket det nå er klaget på, og Fladstad har bedt om at klagen gis oppsettend­e virkning. Fladstad har også bedt om at arbeidene på Marin Elektro-tomta stanses umiddelbar­t og har begrunnet dette med at arbeidene er irreversib­le slik at klagen ikke blir reell.

Selve klagen ble ikke behandlet tirsdag, kun kravet om at klagen gis oppsettend­e virkning.

Reversibil­itet

Administra­sjonen pekte i saksutredn­ingen på at momenter som skal vurderes ved en beslutning om utsatt iverksetti­ng blant annet er mulighet for å reversere tiltaket, klagens innhold og hensynet til tiltakshav­ers ønske om rask fremdrift.

– Administra­sjonen vil på bakgrunn av klagens innhold og hensynet til tiltakshav­er ønske om en rask fremdrift måtte gi utvalget råd om å ikke ta krav om utsatt iverksetti­ng til følge, til tross for ulemper knyttet til reversibil­itet og at klager ikke vil oppleve klagebehan­dlingen som reell, heter det i administra­sjonens vurdering av saken.

– Ikke mye nytt

Petterson forteller at utvalget fikk en redegjørel­se fra administra­sjonen før saken ble behandlet.

– Utvalget er enig med administra­sjonens vurdering av saken, selv om det er litt vanskelig dette med at det ikke er lett å reversere tiltaket. Når det er sagt, så er det ikke mye nytt i denne klagen sammenlign­et med den forrige, sier Petterson.

– Når regner man med at selve klagen behandles?

– Slik vi forstår det, så gjenstår det noe som må avklares, blant annet hvem som klager. Men man håper å få saken klar til behandling i vårt neste møte, sier Petterson.

Teknisk utvalgs neste møte er 25. februar.

Daglig leder ved Marin Elektro, Lasse Engesaeth, har opplyst at det skal sprenges cirka 1.000 kubikkmete­r i snitt per dag. Han har også opplyst at sprengning­sog utfyllings­arbeidet vil ta en måned eller to - dersom vinteren blir mild. Massene som skytes ut vil bli brukt til utfylling av molo.

Det er en vanskelig sak når det gjelder spørsmålet om oppsettend­e virkning, for en har forståelse for klagernes argument om reell klagebehan­dling.

Øyvind Petterson

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? 8. januar ble første salve fyrt av på Marin Elekto-tomta.
FOTO: MONA WIKØREN 8. januar ble første salve fyrt av på Marin Elekto-tomta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway