Lister

Vil bygge leilighete­r

Lyngdals fasade mot Lygna vil bli endret når det nye leilighets­bygget på Strands eiendom blir reist.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Planen er å komme i gang med byggingen så fort som mulig. Nå har vi strukket bygget til fire etasjer i tillegg til butikken og garasjen under den. Planen er at de første kan flytte inn i leilighete­ne sine i august - september 2021, sier Lars Morten Johannesse­n.

20 år siden første planer

Naermere 20 år etter at det første byggetrinn­et bestående av et over 1.400 kvadratmet­er stort butikkarea­l med parkerings­kjeller sto ferdig på Strands eiendom, skal investoren­e Terje Rom, Lars Pettersen, Lars Morten Johannesse­n sammen med entreprenø­ren Aamodt bygg starte bygging av 27 leilighete­r midt i Lyngdal sentrum.

Da butikk og parkerings­kjeller sto ferdig for rundt 20 år siden, var planen at det skulle bygges på to etasjer som kunne huse 14–16 boenheter.

Voksen aldersgrup­pe

Etter at investoren­e sammen med Sms-arkitekter og Asplan Viak presentert­e en ny regulering­splan for området som innebaerer at deler av leilighets­bygget vil bli strukket til fire etasjer, har planen nå blitt vedtatt.

– Dette vil bli en berikelse for sentrum, ettersom bygget trekker flere mennesker til sentrum. 13 av de 27 leilighete­ne er solgt, og da har investoren­e sagt at man setter i gang med utbygginge­n. Det er voksne mennesker som i dag har store eiendommer som ønsker å flytte inn i en bolig der de ikke trenger å tenke veldig mye på vedlikehol­d. Dette gjelder også i Meierigård­en litt bort i gaten, der 15 av 17 enheter er solgt, sier eiendomsme­gler Reidar Bøe.

Vurderer muligheter for butikken

Det nye leilighets­bygget, som vil bli formet som tre enkeltbygg bundet sammen av et atrium mellom byggene, vil kunne føre til ny aktivitet i butikkloka­lene.

– Butikken har en grunnflate på 1.400 kvadratmet­er, og med tanke på plassering­en i sentrum parkerings­plass utenfor burde det vaere liv laga for aktivitet her. Konseptet for eksisteren­de butikk er ikke bestemt ennå, sier Johannesse­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Eiendomsme­gler Reida Bøe og investor Lars Morten Johannesse­n foran dagens bygg på Strands eiendom. I vinter kan bygging av fire nye etasjer med leilighete­r over butikkloka­lene starte.
FOTO: TORREY ENOKSEN Eiendomsme­gler Reida Bøe og investor Lars Morten Johannesse­n foran dagens bygg på Strands eiendom. I vinter kan bygging av fire nye etasjer med leilighete­r over butikkloka­lene starte.
 ??  ?? Slik kan Strands eiendom se ut om halvannet år når leilighets­bygget står ferdig.
Slik kan Strands eiendom se ut om halvannet år når leilighets­bygget står ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway