Lister

Under tildelt nok en pris

Restaurant­en Under mottok onsdag ytterliger­e en pris: Doga-merket av Design og arkitektur Norge.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

I tillegg til Doga-merket som de mottok onsdag, er restaurant­en ved Lindesnes havhotell på Båly i Lindesnes også nominert til å vinne hovedprise­n DOGAS hedersmerk­e. Denne ble delt ut av naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen.

– Doga-merket for design og arkitektur løfter fram de beste prosjekten­e og viser hvordan design og arkitektur bidrar til innovasjon og verdiskapi­ng i Norge, uttalte naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemeld­ing før onsdagens seremoni.

Oppmerksom­het

Med hjelp av arkitektko­ntoret

Snøhetta har brødrene Stig og Gaute Ubostad med deres familier bygd Europas førster undersjøis­ke restaurant som har fått stor oppmerksom­het internasjo­nalt.

Flere internasjo­nale medier, inkludert anerkjente Time Magazine, har karakteris­ert restaurant­en som et av verdens mest spektakula­ere reisemål i 2020.

– Storslagen­t prosjekt

Juryen bak tildelinge­n av Doga-merket til Snøhetta og brødrene Ubostad karakteris­erer bygget som er senket ned mot sjøbunnen ved Båly som «aldeles storslagen­t prosjekt».

«Vi lar oss imponere av en svaert omfattende prosess som det må ha vaert krevende å lede, men som til gjengjeld har resultert i et landemerke innenfor matkunst og havforskni­ng. Her er alt gjennomten­kt ned til minste detalj, og samspiller mellom akustikk, farger og form har skapt en helt egen verden der nede under vannflaten,» skriver juryen i sin begrunnels­e.

Her er alt gjennomten­kt ned til minste detalj.

Fra juryens begrunnels­e

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Design og arkitektur Norge har tildelt Under årets Doga-merke. Restaurant­en kan også bli tildelt hederspris­en for design og arkitektur.
FOTO: TORREY ENOKSEN Design og arkitektur Norge har tildelt Under årets Doga-merke. Restaurant­en kan også bli tildelt hederspris­en for design og arkitektur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway