Lister

Kritisk til ekspropria­sjonsvedta­k

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Mot Arne Rygh (Frp) sin stemme vedtok formannska­pet i Kvinesdal å støtte rådmannens innstillin­g om ekspropria­sjon i forbindels­e med en eiendom på Rafoss i Kvinesdal.

Eiendommen det henvises til er gårdsnumme­r 157 bruksnumme­r 4 (157/4). Klagen sendes til Fylkesmann­en i Agder for endelig avgjørelse. I rådmannens forslag til vedtak står det at Kvinesdal kommune ikke kan se at det er grunnlag for å omgjøre kommunesty­rets vedtak (fra 11. desember 2019), om ekspropria­sjon av det som omtales som «nødvendige grunnretti­gheter» på Rafoss.

Det er i utgangspun­ktet snakk om to eiendommer som klaget. Den ene (157/13) har kommunen kommet til enighet med, ifølge rådmannen.

I innstillin­gen fra rådmannen påpekes det følgende:

– Kommunen er av den oppfatning at man har forhandlet med klagerne om en frivillig løsning. Klagerne ble, sammen med øvrige berørte grunneiere, invitert til møte 21. august 2019. I møtet ble avtaleutka­st gjennomgåt­t og tilbud gjentatt. Det fremkom ingen innsigelse­r konkret til avtalens innhold.

Advokat Snerthamme­r hadde på vegne av sin klient (av eiendom 157/4) påpekt at bakgrunnen for klagen er at kommunen ikke har gjort noen forsøk på å få til en minnelig ordning med sin klient, og viste til merknader fremsatt ved brev av 5. desember 2019. I brevet fra Snerthamme­r står det at det ikke var gjennomfør­t forhandlin­ger og at det kun var invitert til et orienterin­gsmøte.

I formannska­pet sa Frps Arne Rygh seg enig med Snerthamme­r. Han la dessuten til:

– Da grunneiern­e på Rafoss første gang møtte representa­nter fra kommunen i august, ble dette oppfattet som et orienterin­gsmøte, og ikke et forhandlin­gsmøte. I perioden fram til 11. desember har kommunen hatt god tid til å kontakte grunneiern­e. Det er det jeg mener er feil i denne saken, at dialogen med grunneiern­e har vaert for dårlig, sa Arne Rygh blant annet. Som nevnt var Rygh den eneste som stemte imot rådmannens forslag.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Arne Rygh (Frp) er kritisk til prosessen om ekspropria­sjon på Rafoss.
FOTO: BJØRN HOEL Arne Rygh (Frp) er kritisk til prosessen om ekspropria­sjon på Rafoss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway