Lister

Liland klar for Kvinesdal

– En gledens dag for Kvinesdal IL, sier A-lagets manager Bjørn Morris Egenes etter at FFKS kaptein Asle Liland mandag kveld skrev under på overgangsp­apirene.

- KARL BIRGER SAELØR/ OLAV HOEL

Siden Flekkefjor­d lille julaften meget overrasken­de gjorde det klart at klubben ville trekke laget fra 4. divisjon og spille i 5. divisjon i 2020-sesongen, har Liland vaert i tenkebokse­n. Å spille i 5. divisjon var ikke aktuelt for 24-åringen.

– Spennende lag

– Kvinesdal har et spennende lag, og jeg melder overgang av sportslige årsaker og på grunn av familiesit­uasjonen min. 4. divisjon er et passende nivå, og så blir det bare 35–40 minutter å kjøre til trening fra Sira der jeg bor, sier Asle Liland.

Han debuterte for Flekkefjor­ds A-lag som 16-åring tilbake i 2012, og han har også spilt kamper for Lyngdal og Vindbjart. Siden 2015 har Liland spilt for FFK, og var lagets kaptein og toppscorer med 14 mål i fjor.

– Valget var egentlig ikke så vanskelig. Jeg bestemte meg vel egentlig for en stund siden, men ville ikke forhaste meg, sier Asle Liland, som imponerte da han spilte treningska­mp for Kvinesdal mot FLIK i forrige uke.

– Vanvittig glad

Kvinesdal har et spennende lag, og jeg melder overgang av sportslige årsaker og på grunn av familiesit­uasjonen min.

Bjørn Morris Egenes legger ikke skjul på at han har vaert spent på hvilken klubb Ffk-kapteinen ville velge.

– Vi har vaert spente og litt usikre, men nå er jeg vanvittige glad for at Liland har valgt å spille for oss. Han var i fjor en av de aller beste spillerne i 4. divisjon og vil bli en solid forsterkni­ng for oss. I tillegg til å vaere en meget dyktig fotballspi­ller, er han også en flott person, sier Bjørn Morris Egenes.

Vil bli best i Lister

Manageren er optimist og har tro på at A-laget vil få en bra sesong i årets 4. divisjon.

– Vi er en klubb i klar fremgang, med flott anlegg, mange gode spillere, og et helt nytt trenerteam. Målet vårt er å komme foran Lyngdal på tabellen og bli beste lag fra Lister. Vi har også et mål om å spille cupfotball i 2021, sier Kil-manageren.

Vant treningska­mp

Til tross for at Kvinesdal ledet 3–0, ble det spennende i treningska­mpen mot Tonstad mandag kveld.

Til slutt vant kvindølene oppgjøret 4–3 etter to scoringer av Marcus Reiersen (2), Steffan Klungland og Aksel Kloster.

– Vi spilte en ganske god 1. omgang, men etter å ha byttet mye ble 2. omgang bare noe vas. Samtidig fikk mange unge spillere på 15–16 år som ikke har spilt tidligere prøvd seg. De yngste gjorde en fin kamp, så alt i alt var det ikke verst mot et sterkt

Tonstad-lag, sier spillende assistentt­rener Thomas Gilbertson til Lister.

Kvinesdals stilte med følgende lag: Yasin Naser, Simon Breimoen, Daniel Vinninglan­d, Arne Røyland, Jan Røgenes, Nico Nilsen, Rolf Eikeland, Adrian Nilsen, Aksel Kloster, Marcus Reiersen og Steffan Klungland. Innbyttere: Thomas Gibertson, Sven Kloster, Håvard Ege, Erik Røgenes, Kemal Trtak, Truls Risnes og Ulrik Svindland.

– Det har aldri sett bedre ut så lenge jeg har vaert med. Asle og Fredrik er kanonforst­erkninger. I tillegg har de unge spillerne tatt steg, så det ser bra ut. Det blir vanskelig å ta ut laget i år når vi har 20 mann som holder 4. divisjon-nivå, så det blir spennende. I tillegg håper vi det kommer inn en-to spillere til i løpet av uken, sier Gilbertson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway