Lister

«Alt er normalt»

-

Lister har vel hatt mange og gode ledere, men den som sto 14.januar var urovekkend­e. Da kunne man lese at «alt som ikke er straffbart må bli normalt». Dette skrives i anledning at Agder får landets første ressurs -og kompetanse­senter for seksualite­t og kjønnsmang­fold som – «må jobbe for et utvidet seksualbeg­rep» skriver avisen. For oss ser det ut til at Lister står sammen med Pride og Fri-bevegelsen som arbeider for at «alle skal kunne vaere fri til å elske den de vil og vaere som de vil», ifølge leder Ingvild Endestad.

Men er det normalt at to menn eller to kvinner ligger sammen? De får jo ikke barn! Og er det normalt at kjønn blir bestemt ut fra følelser og ikke biologi? Er det normalt at tre-fire eller flere lever seksuelt sammen? Er det ikke en menneskere­tt at barn får kjenne sine biologiske foreldre? Bare for å nevne noe.

Vi forstår godt at mange unge får problemer med sin seksualite­t. For helt fra barnehagen kommer et stort press fra homobevege­lsen, media og samfunn om at de må finne ut om de er «født i feil kropp» som det heter. For dem som sliter med sin psyke blir dette enda vanskelige­re. Overlege Anne Waehre ved Rikshospit­alet forteller i en NTB – melding, at «mellom 2012 – 14 var det flere gutter enn jenter som ble henvist til kjønnsbekr­eftende behandling, mens det i de siste årene har blitt en eksplosjon av jenter. I 2012 var det 11 jenter, i 2018 var det 154!

Behandling­en omfatter hormonell og/ eller kirurgisk behandling». Vi er klar over at noen få trenger inngrep, men denne veldige økningen uroer. Vi synes utviklinge­n er fryktelig trist, både for de unge og for samfunnet. Nei, alt er slettes ikke normalt.

Her i landet har vi en mengde lover og regler, påbud og forbud. Det er fordi ingen skal kunne ta seg til rette å gjøre som en vil. Hvordan ville det bli i trafikken uten regler? Og hvorfor har vi autovern langs veiene våre?

Men på det seksuelle området er alt som ikke er straffbart både lovlig og normalt bare det er frivillig. Har du lyst har du lov. Her skal det ikke vaere noen hindringer, du kan bare gjøre som du vil. Alle former for samliv og familiekon­stellasjon­er er like gode, og alt skal vernes av menneskere­tter. Noen politikere på Stortinget vil faktisk gi lover som forbyr å hjelpe dem som søker hjelp. Men hva forteller virkelighe­ten, «mee too»- bevegelsen og alle voldtekten­e? Det normløse blir nød og tvang.

Hvorfor skriver vi? Vi kan ikke la vaere, fordi det er så mange som blir forført og lider under denne umoral, og fordi FRI vil ha vekk sann kristendom. Men Gud skapte oss til mann og kvinne, at de to skulle leve sammen i et livslangt ekteskap, der kjaerlighe­ten skulle få utfolde seg, få barn og bygge gode og trygge hjem. Det var denne gudskapte ordningen Gud velsignet. Hele samfunnet bygger på kjernefami­lien. Uten den blir det kaos og undergang. Derfor satte Gud et vern om familien i det 6. og det 4. bud. Du skal ikke drive hor og du skal elske far og mor. Derfor trenger vi også evangeliet som gir kraft til å leve rett.

Til slutt: Dette er et vanskelig og krevende område. Hvem synder ikke her? Men hva sa Jesus til synderinne­n som var grepet i hor? Heller ikke jeg fordømmer deg, gå bort og synd ikke mer. Kommer vi til Jesus, angrer og ber om tilgivelse, vil han tilgi oss av bare nåde.

Helene og Harald Tønnesen, Aslaug Torny Andersen,

Reidun og Tor Ø. Holm, Farsund Alf Halvorsen,

Magne Rørdal, Birger Sløgedal, Oddbjørg og Kjetil Fredriksen,

Lyngdal

❞ Nei, alt er slettes ikke normalt.

 ?? FOTO: SYDA PRODUCTION­S/ SCANSTOCKP­HOTO ?? For oss ser det ut til at Lister står sammen med Pride og Fri-bevegelsen som arbeider for at «alle skal kunne vaere fri til å elske den de vil og vaere som de vil», skriver leserskrib­entene.
FOTO: SYDA PRODUCTION­S/ SCANSTOCKP­HOTO For oss ser det ut til at Lister står sammen med Pride og Fri-bevegelsen som arbeider for at «alle skal kunne vaere fri til å elske den de vil og vaere som de vil», skriver leserskrib­entene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway