Lister

Første singel fra ny plate

Inger Lise Stulien (44) reiste i fjor høst til Nashville for å spille inn countrypla­te. Nå slipper hun sin første singel «Victoria», oppkalt etter et familiemed­lem som døde så altfor tidlig.

- SIGNE MARIE RØLLAND, LINDESNES

Den første singelen Stulien slipper fra albumet er oppkalt etter vesle Victoria, som bare ble 14 måneder gammel. Den 13. januar hadde hun fylt 18 år om hun hadde levd, og singelen ble sluppet samme dag. Den vesle jenta er kusinen til Stuliens mann.

– Victoria hører til i naer familie, og vi vil aldri glemme denne nydelige jenta som vi mistet så brått. Dette er en minnesang til henne, og andre barn som har gått bort så altfor tidlig. For det er ikke naturlig at foreldre skal overleve barna sine, forteller Inger

Lise Stulien, som kommer fra Byremo i Lyngdal kommune.

Singelen er hentet fra Stuliens nyeste album «Nashville». Det kommer to singler til før albumslipp 15. mai.

Berører

Ifølge artisten selv berører også sangen Victorias mor.

– «Denne sangen berører meg dypt. Den fanger så godt opp savnet og lengselen, og hvordan sorgen over å miste et kjaert barn, aldri går over», sier hun, forteller artisten.

44-åringen har gitt ut seks plater tidligere. Hun kommer opprinneli­g fra Byremo og er oppvokst i en svaert musikalsk familie, som yngstejent­a i en søskenflok­k på åtte. Til daglig jobber hun som laerer på Evje, hvor ektemannen Olav Robstad kommer fra. Sammen har de tre barn. Hennes forrige album «Samklang» kom i fjor. Stulien fikk i 2014 platekontr­akt hos Grappa.

Spilte inn i Nashville

I fjor reiste Stulien til countryens vugge, Nashville, for å spille inn countrypla­te. Dette er hennes første hele album på engelsk.

– Når jeg skulle lage en countrypla­te var det selvsagt å tenke Nashville som er countrymus­ikkens vugge. Det er en drøm jeg har hatt i mange år, som nå går i oppfyllels­e. Dette er min første hele soloplate på engelsk. Har sunget inn på engelsk før, men ikke en hel plate alene, sa Stulien da hun var i Nashville.

– Det har vaert en språkbarri­ere, og en stor utfordring for meg selv. Men nå var jeg klar for det. Tenker det er viktig å gjøre tekstene på engelsk, man får mer countryfee­lings, det hører til sjangeren, og jeg synger samme språket som de snakker her i studio. Det øker jo forståelse­n for de jeg musiserer med og kommuniser­er med her borte. Dette har vaert planlagt i over et år, sa Stulien.

Det er en drøm jeg har hatt i mange år, som nå går i oppfyllels­e

Inger Lise Stulien

 ?? FOTO: MICHAELA POTTERBAUM ?? Den første singelen Inger Lise Stulien slipper fra albumet er oppkalt etter vesle Victoria, som bare ble 14 måneder gammel.
FOTO: MICHAELA POTTERBAUM Den første singelen Inger Lise Stulien slipper fra albumet er oppkalt etter vesle Victoria, som bare ble 14 måneder gammel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway