Lister

– Det kommer til å bli gøy

Lørdag 1. februar har Eilert Sundt-russen i Farsund sitt tradisjone­lle moteshow på Farsund kino.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Her kommer vi til å ha to forestilli­nger, og her skal vi blant annet ha mange danser og ha litt gøy musikk. Det er mange forskjelli­ge butikker fra både Farsund og Lyngdal som vi skal vise for. Om det ellers blir så mye annerledes i forhold til de andre årene vet jeg ikke, men det blir i hvert fall veldig gøy i år også, sier Alida Hammersmar­k, som har ansvaret for årets moteshow sammen med to hjelpere.

– Bare gøy

Også Djina Ruzic ser frem til moteshowet.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Selv om vi har mye å gjøre før det, så tror jeg det bare er et pluss da man får gjort noe litt annet enn hva man pleier. Selv om det er et ekstra ansvar, så er det ikke på den kjedelige fronten. Vi gjør jo dette frivillig, og det blir egentlig bare gøy, sier Ruzic.

Forberedel­sene til årets moteshow startet allerede da skolen startet opp igjen i høst.

– Vi begynte med å sette opp alle rollene rett og slike ting etter sommeren. Etter det tok det litt tid å få alt igang, men da vi først kom igang har det gått ganske fort. Da er det mye å holde på med, sier Hammersmar­k.

For alle

Forestilli­ngene er åpne for alle, og de håper naturlig nok på at mange vil møte opp. Bakgrunnen for at de arrangerer moteshow er blant annet for å ivareta en tradisjon russen i Farsund har hatt i mange år.

– Naerbutikk­ene trenger jo også at vi bruker dem for at de ikke skal gå konkurs, og at vi ikke bare drar til storbyene for å kjøpe klaer. Da er det greit å kunne vise frem hva de har å tilby slik at folk ser at de også har fine klaer og samtidig kunne hjelpe litt lokalt, sier Hammersmar­k.

Samtidig går inntektene fra moteshowet til russens hjertesak.

– Pengene går derfor til Leger uten grenser og mesling-vaksiner. En mesling-vaksine koster tre kroner, og det er en vaksine som kan redde et barn. Vi kan derfor redde mange barn på de pengene vi samler inn til denne saken. For oss er det også gøy å vite at pengene går til en bestemt sak, sier Hammersmar­k.

Jeg tror det kommer til å bli veldig bra.

Djina Ruzic

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Alida Hammersmar­k (t.v) og Djina Ruzic ser frem til moteshowet 1. februar.
FOTO: OLAV HOEL Alida Hammersmar­k (t.v) og Djina Ruzic ser frem til moteshowet 1. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway