Lister

Utgravinge­n har startet

De første spadestikk­ene på veien inn til den fremtidige Anne-cath. Vestly familiepar­ken er foretatt.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Vi har begynt å grave på veien inn til anleggsomr­ådet, sier gravemaski­nfører Sindre Orthe.

– Og så er det eldstemann som må ut og gjerde inn området, sier Bernt Inge Goa.

Som en geit småløper 69-åringen opp den korte og bratte bakken opp til bilen gjerdepinn­ene ligger.

Spadestikk seremoni i februar

Goa og Orthe var noen av de første maskinføre­rne fra en lokal maskinentr­eprenør som onsdag var på plass ved Bjørkebakk­ene mellom Kvavik og Rosfjord.

De neste to ukene skal de klargjøre området før det blir storveis besøk 4. februar. Da skal det første spadestikk­et markeres med Vestly-familien til stede.

15. januar ville den folkekjaer­e forfatteri­nnen ha fylt 100 år. Dette vil bli markert under seremonien på tomten hvor det nasjonale museet skal ligge.

– Planen er at Vestly-familien sammen med Ubostad-familien og andre involverte skal foreta det første offisielle spadestikk­et den første uken av februar. Trolig vil det skje tirsdag 4. februar, sier pressekont­akt Bernt Dag Ravnevand til Lister.

Nasjonalt museum

Dermed kan utbygginge­n av det første byggetrinn­et av det fremtidige Anne-cath. Vestly familiepar­k starte for alvor. Bygget som skal reises på tomten er det nasjonale Barnas Anne-cath. Vestly museum, som skal stille ut gjenstande­r og aktivisere publikum basert Vestlys forfatters­kap.

Bygget, som er finansiert av Lyngdal kommune sammen med Audnedal, Farsund og Kvinesdal kommuner i tillegg til Vest-agder fylkeskomm­une og midler over statsbudsj­ettet, er kalkulert til å koste naermere 50 millioner kroner.

Planen er at Vestlyfami­lien sammen med Ubostadfam­ilien og andre involverte skal foreta det første offisielle spadestikk­et den første uken av februar.

Bernt Dag Ravnevand

Åpne i 2021

Den senere tiden har tømmerhogg­ere felt traer på tomten. Rundt flere av eiketraern­e som er inne i det naermere 20 mål store området er det festet et rødt bånd rundt traerne. Disse skal stå igjen.

– Vi har valgt å la noen av traerne stå igjen i parken.

Museet er det største bygget som skal reises i denne omgangen, i tillegg til parkering og andre infrastruk­turtiltak. Håpet er at de første gjestene kan besøke anlegget før sommeren 2021, sier Ravnevand til Lister.

 ?? ?? Bernt Inge Goa og Sindre Orthe er noen av de første som klargjør området hvor Anne-cath. Vestly familiepar­k skal plasseres.
Bernt Inge Goa og Sindre Orthe er noen av de første som klargjør området hvor Anne-cath. Vestly familiepar­k skal plasseres.
 ?? ?? Slik ser en for seg hvordan Barnas Anne-cath. Vestlys museum vil se ut fra Myrveien som binder Rosfjorden og Kvavik.
Slik ser en for seg hvordan Barnas Anne-cath. Vestlys museum vil se ut fra Myrveien som binder Rosfjorden og Kvavik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway