Lister

Skravledag med ordføreren

– Jeg håper å bli litt bedre kjent med folk her i Audnedal, og at de vil fortelle hva de har på hjertet, sier ordfører Jan Kristensen og tar frem «skravlekop­pen».

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

I et kontor inne på folkebibli­oteket i kommunehus­et på Konsmo har ordføreren rigget seg til med pc-en og sin egen grønne «skravlekop­p».

Vil møte folket

Så langt denne fredag formiddage­n har lokalpress­en og Høyres gruppelede­r i nye Lyngdal kommunesty­re vaert innom for å hilse på ordfører Kristensen. Han håper tiltaket skal skape en møteplass mellom befolkning­en og den politiske ledelsen der de kan lufte ut ideer og ønsker for den nye kommunen.

– Ideen om å ha egne dager på Konsmo og Byremo ble unnfanget da jeg ble valgt som ordfører for den nye kommunen. Jeg mener det er viktig å dra ut og bli kjent med folk der de bor. Blant annet har jeg stilt spørsmål om en trenger et rådhus, hvorfor ikke ha et «rullende rådhus» der en drar ut til de stedene og personene som omhandler den enkelte saken, ikke minst i klagesaker der en sender meldinger frem og tilbake. Nå prøver jeg ut med å vaere i kommunehus­et på Konsmo og ved Omsorgsent­eret på Byremo annen hver uke, sier ordføreren til Lister.

En dag i uken

Som en av de aller første ordførerne i en helt ny kommune som er blitt slått sammen med andre kommuner, har Lyngdalsor­dføreren bestemt seg for å drive en mer oppsøkende virksomhet for å bli bedre kjent med sine innbyggere.

Hver fredag, så fremt det ikke står noe annet i kalenderen hans, skal Kristensen ha en kontordag enten på kommunehus­et på Konsmo eller omsorgsent­eret på Byremo.

Etter det Kristensen erfarer, kan han vaere en av få eller den eneste ordføreren i en nyopprette­t kommune her til lands som har bestemt seg for en egen kontordag utenfor rådhuset han sitter i til daglig.

– Jeg nevnte dette til en del ordførere under Agder-konferanse­n tidligere i uken, og de syntes dette var en kjempeidé. Jeg ville begynt på nyåret med kontordag i Audnedal, men først nå har jeg fått ryddet plass i kalenderen, sier Kristensen.

– Sitter på kafé

Fra biblioteke­t kan en høre hoveddøren gå opp. Inn kommer tidligere ordfører i Audnedal Reidun Bakken. Når hun får øye på Listers utsendte, bryter hun ut;

– Nei, står du her? Jeg tenkte jeg bare skulle innom og se at Jan (Kristensen, red.anm.) hadde fått rigget seg til og om han hadde hatt besøk. Hadde jeg visst dette hadde jeg pyntet meg litt mer, sier Bakken lattermild­t.

– Har du vaert borte på kafeen? Der samles hver fredag en gruppe menn som diskuterer det som skjer i kommunen og løser verdens problemer. Jeg tror nok noen av dem kommer bort her etter hvert, sier Bakken til Kristensen.

– Kanskje det var der jeg skulle vaert, svarer ordføreren.

– Fornøyd

Noen minutter senere dukker Arnfinn Tveit fra Radio Lyngdal opp med mikrofonen sin for å intervjue ordføreren om kontordage­n på Konsmo.

– Ja, det ble rundt seks minutter med opptak. Det blir godt radiostoff for dem som skal lytte på kveldssend­ingen, sier Tveit.

Like etter banker ei ansatt på døren til ordføreren for å lufte sine tanker med ordføreren.

– Jeg er fornøyd med oppslutnin­gen. Det er første dagen dette. Folk må bli kjent med at ting skjer, sier en strålende fornøyd med ordfører.

Jeg mener det er viktig å dra ut og bli kjent med folk der de bor.

Jan Kristensen

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Denne koppen skal samle lyngdøler og audnedøler til gode samtale, mener ordfører Jan Kristensen som hadde sin første «skravledag»på Konsmo
FOTO: TORREY ENOKSEN Denne koppen skal samle lyngdøler og audnedøler til gode samtale, mener ordfører Jan Kristensen som hadde sin første «skravledag»på Konsmo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway