Lister

– En anerkjenne­lse for et godt musikkarbe­id

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Barnekoret Sifa får Farsund kommunes kulturstip­end for 2019 på 10.000 kroner.

– Vi tenker at dette er en anerkjenne­lse for et godt musikkarbe­id som har blitt gjort med Sifa gjennom så mange år. Vi har 30 års jubileum i år. Både musikkarbe­idet og det vi har gjort for så mange barn handler om inkluderin­g i et godt miljø hvor vi også har formidlet kristne verdier, men med musikk som et sentralt virkemidde­l, sier Siri Tjomsland Sunde.

Med sine 27 år er hun sammen med Hilde Sletta og Sigrid Kydland blant de som har bidratt lengst i barnekoret.

De visste derimot ikke om at de skulle få kulturstip­endet før Listers utsendte møtte dem sammen med Grace Buch, leder av utvalg for levekår i Farsund, som stod for utdelingen onsdag ettermidda­g. Hva de skal bruke prispengen­e på har de naturlig nok ikke rukket å tenke på ennå.

– Vi må bruke pengene på et god måte, så vi må tenke litt på hva det skal vaere, sier Tjomsland Sunde.

– Hva tenkte dere da dere fikk høre at dere får dette stipendet?

– Vi ble selvfølgel­ig veldig glade, det var hyggelig, sier Hilde Sletta.

Sangkoret Sifa, som i år altså feirer 30 års jubileum, har medlemmer fra 1. til 7. klasse, og gjør en viktig jobb med å rekruttere barn til musikken.

– Sifa er et aktivt kor hvor det skjer mye, så de er en viktig kulturdelt­aker i kommunen. De gjør et viktig arbeid som inkluderer veldig mange barn- og unge, og bidrar til at de får muligheten til å utvikle sitt sangtalent. Det er mange som kunne vaert en verdig kulturstip­end-vinner, men det er også viktig med mangfoldet i kommunen, og som har bidratt over lang tid. Dette er noe som har krevd mange dugnadstim­er, sier Buch.

 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? Barnekoret Sifa får kulturstip­endet for 2019 i Farsund.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD Barnekoret Sifa får kulturstip­endet for 2019 i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway