Lister

For 25 år siden

-

LEIF VERE ble på årsmøtet valgt til ny formann i Farsund Undervanns­klubb etter Vilfred Barbala. Svaert få klubber i dette landet hadde et så flott klubblokal­e som dykkerne i Farsund. Klubben eide Backes Bu etter at lånet på 92.000 var nedbetalt. Lokalet var blitt leid ut 203 ganger i 1994.

NRK SKULLE sende direkte fra Farsund på nasjonalda­gen. 17. mai-komiteens formann Jakob Øyvind Reinertsen ønsket derfor å samle alle skoler og musikkorps i ett barnetog denne dagen. I tillegg til sending fra barnetoget skulle Per Løvhaug lage en rekke filmbiter fra Farsund som skulle vises på TV i løpet av dagen.

STOR STAS i det nye klubbhuset da Farsund Motorbåtfo­rening kåres til årets båtforenin­g av bladet Båtmagasin­et. Overrekkel­sen falt sammen med innvielsen av klubbhuset, som klubben hadde kjøpt i mars 1993. I tillegg til klubbhuset hadde klubbens driftige medlemmer også satt opp flere brygger, bord og stoler i skjaergård­en.

HELE KOMMUNESTY­RET i Farsund måtte i vitnebokse­n da advokat Andreas Bjørn Salvesen hadde stevnet de 23 politikern­e i Cox-saken. Cafe Cox fikk ikke skjenkebev­illing i mars 1993. I juni året etter fikk Det Murede Pakkhus bevilling. Salvesen mente det var snakk om forskjells­behandling og la frem forslag om at Cox-vedtaket måtte kjennes ugyldig.

BÅDE ORDFØRER

Ove Rullestad og rådmann Geir Røkkum avviste påstanden om forskjells­behandling i Cox-saken. - Det er forskjell på de to sakene og jeg mener kommunesty­rets avgjørelse var korrekt, sa rådmannen, og blant annet viste til at det for Cox var snakk om samlokalis­ering med ungdomsmil­jøet i 1. etasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway