Lister

Har avlyst kunstsemin­ar i Kina

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

På grunn av spredninge­n av coronaviru­set blir det ikke noe av et planlagt kunstsemin­ar som Listakunst­ner Alfred Vaagsvold skulle holdt i Kina.

Kunstsemin­aret skulle vaert holdt for laerere og ledere av Art Class i Trinity Church i Kunming i midten av februar. Med en av de frivillige laererne der som administra­tor og tolk, skulle Vaagsvold presentere kunstpedag­ogikk for arbeid med handikappe­de barn og unge.

– Nå meldes det at på hotellet jeg har bestilt rom på, er en mann funnet bevisstløs med coronaviru­s i blodet. Folk er skremt. Det er lange køer foran matdiskene der mye er utsolgt. Offentlig trafikk er sterkt begrenset og folk anbefales å holde seg innendørs, sier Alfred Vaagsvold til Lister.

– «Kina bygges hjemmefra!» er et gammelt uttrykk som nå får ny mening. Kirker og forsamling­er er stengt på grunn av smittefare­n. Den kinesiske nyttårsfei­ringen er utvidet til 2. februar. Da er det spennende å se om skolene åpner, fortsetter kunstneren fra Lista.

Kunstsemin­aret er altså avlyst.

– Det må bare utsettes til epidemien har lagt seg, sier Vaagsvold, og viser til en rapport han har fått tilsendt som viser at forskerne i Kina ikke er optimister.

– For alle som føler på isolasjone­n, er all kontakt med omverden i form av telefoner, sms og e-post viktig. Informasjo­n om smittefare i form av tegninger viser hva folk må vaere forsiktige med. Det gjelder her også, sier Alfred Vaagsvold.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Et kunstsemin­ar Alfred Vaagsvold skulle ha undervist på i Kina i midten av februar er avlyst på grunn av spredninge­n av coronaviru­set.
FOTO: MONA WIKØREN Et kunstsemin­ar Alfred Vaagsvold skulle ha undervist på i Kina i midten av februar er avlyst på grunn av spredninge­n av coronaviru­set.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway