Lister

– Skjønner frustrasjo­nen

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Naeringssj­efen i Kvinesdal, Liv Øyulvstad, sier hun skjønner frustrasjo­nen. Samtidig ønsker hun å gi honnør til Listerskje­ll som velger å satse på blå naering.

– Det synes jeg er veldig bra at de gjør, understrek­er hun.

Hun påpeker også at hun skjønner at det er en del frustrasjo­n om hvor kompetanse­n ligger.

– Grunnen til at jeg henviste dem til Rogaland fylkeskomm­une i forhold til akvakultur­søknaden var fordi det var de som hadde med dette å gjøre. Vest-agder hadde på det tidspunkte­t avtale med Rogaland, forklarer Øyulvstad.

Når det gjelder søknaden om dekning av utgiftene til områdeanal­yse, så påpeker hun at de ikke dekker det hundre prosent.

– Vi ga de 15 prosent, altså inntil 6.000 kroner, som er mer enn det vi vanligvis gjør. Blå naering er tatt inn under to av våre satsingsom­råder i strategisk naeringspl­an for Kvinesdal, sier hun.

At Listerskje­ll ikke ble underrette­t om bevilgning­en forklarer hun slik: Ved en feil kom ikke vedtaket fra formannska­pet med. Det er noe vi beklager, sier naeringssj­ef i Kvinesdal, Liv Øyulvstad.

Fylkesordf­ører Arne Thomassen, uttaler til fvn.no at han har blitt gjort kjent med vanskeligh­etene som Listerskje­ll har opplevd i møte med byråkratie­t, og innrømmer at det er utfordrend­e å få til ny naering når man møter en så krevende prosess. Han sa også at han ville komme tilbake til saken.

 ?? FOTO: STINE GRØNOLEN ?? Naeringssj­ef i Kvinesdal, Liv Øyulvstad, skjønner Listerskje­ll-gründernes frustrasjo­n.
FOTO: STINE GRØNOLEN Naeringssj­ef i Kvinesdal, Liv Øyulvstad, skjønner Listerskje­ll-gründernes frustrasjo­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway