Lister

Planprogra­m for Farsund senter ut på høring

-

Teknisk utvalg i Farsund kommune har godkjent planprogra­mmet for Farsund Senter, og sender det ut på høring samtidig som det legges ut til offentlig ettersyn.

Som Lister også tidligere har omtalt, så er formålet med planen å utvide eksisteren­de forretning­slokaler samt å etablere boligbebyg­gelse på toppen.

– Områdene er i gjeldende kommunedel­plan for Farsundlis­ta fra 2018 avsatt til naering i vestre del av planområde­t. I østre del av planområde­t skal gjeldende regulering­splan fortsatt gjelde. I gjeldende regulering­splan for Listerveie­n 38, 40 og 42, er østre del av planområde­t regulert til bolig, forretning, naering, parkering og båtplasser, heter det i saksutredn­ingen til teknisk utvalg.

Det er Planfolket AS som er engasjert av Farsund Senter AS ved Jan Terje Nevland til å fremme et planinitia­tiv.

Ifølge saksutredn­ingen til teknisk utvalg stiller lovverket krav om konsekvens­utredning ved utarbeidin­g av regulering­splaner av en viss størrelse, kostnad eller formål. Hensikten er å sikre at hensynet til miljø og samfunn blir vurdert i planproses­sen.

Her skal det også utarbeides et planprogra­m som skal danne grunnlag for planarbeid­et og gjøre rede for formålet med planarbeid­et, planproses­sen med frister og deltakere, opplegget for medvirknin­g, spesielt i forhold til grupper som antas å bli saerlig berørt, hvilke alternativ­er som vil bli vurdert og behovet for utredninge­r.

– Planprogra­mmet synes å ivareta de hensyn som er naturlig og lovpålagt å klarere i forbindels­e med tenkt tiltak. Administra­sjonen anbefaler at teknisk utvalg godkjenner planprogra­mmet og at dette sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, skrev administra­sjonen i sin innstillin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway