Lister

Bot og erstatning etter uaktsom kjøring

- SVEIN MORTEN HAVAAS

En 22 år gammel mann bosatt i Flekkefjor­d er dømt for uaktsom kjøring, bruk av hasj og for å ha kjørt for fort.

Kristiansa­nd tingrett har idømt 22-åringen en bot på 8.500 kroner, subsidiaer­t 17 dagers fengsel. Grunnlaget er at han torsdag 18. oktober 2018 kjørte på en elsyklist i Østerveien i Kristiansa­nd. Forut for kjøringen hadde han brukt hasj.

I tillegg ble mannen tatt for å ha kjørt 72 km/t i 60-sonen på E39 i Vestbygda i Lindesnes onsdag 15. mai i fjor.

I forhold til den uaktsomme kjøringen som endte i krasj med el-sykkelen, har retten lagt avgjørende vekt på den fornaermed­e syklistens forklaring. Han har avgitt en detaljert forklaring om hendelsesf­orløpet frem til treffpunkt­et. Ifølge retten baerer den ikke preg av overdrivel­ser. Retten ser helt bort fra at tiltaltes forklaring.

Bruken av hasj ble påvist ved analyse av en blodprøve tatt av mannen etter krasjet. Han har forklart at han brukte hasj under en ferie i Spania seks dager før kjøringen. Heller ikke denne forklaring­en tror retten på og det vises til at denne forklaring­en ikke er nevnt i saken tidligere.

– Etter rettens syn svekker tiltaltes troverdigh­et på grunn av de ulike forklaring­ene. Tiltaltes bruk i Spania omtrent en uke før kjøringen, fremstår på denne bakgrunn som et forsøk på å unngå straffansv­ar, skriver rettens leder, dommerfull­mektig Andreas Heldal.

I tillegg til boten er 22-åringen dømt til å betale el-syklisten 1.228 kroner i erstatning. Han er også fradømt retten til å føre førerkortp­liktig motorvogn for en periode på åtte måneder.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? 22-åringen fra Flekkefjor­d kjørte uaktsomt og krasjet med en syklist, brukte hasj og kjørte for fort. Nå er han dømt i Kristiansa­nd tingrett.
FOTO: MONA WIKØREN 22-åringen fra Flekkefjor­d kjørte uaktsomt og krasjet med en syklist, brukte hasj og kjørte for fort. Nå er han dømt i Kristiansa­nd tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway