Lister

Har bedret flere rutiner etter Fylkesmann-kritikken

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

En rekke grep er alt tatt for å oppfylle punktene i tilsynsrap­porten om forholdene ved Lyngdal ungdomssko­le innen 1. mai.

Samtidig innrømmer virksomhet­sleder Terje Litland at det fortsatt er en svaert lang vei å gå før kommunen oppfyller samtlige 19 tiltak Fylkesmann­en har påpekt. Han mener kommunen skal klare å oppfylle kravene innen 1. mai.

– Vi har opprettet en administra­tiv styringsgr­uppe som ledes av virksomhet­sleder Ronny Bjørnevåg. Vi jobber med en omfattende plan, basert på skolemiljø­undersøkel­sen. Et av de viktigste spørsmålen­e er hvem som skal løse hva. I prosessen har vi satt i gang arbeid med elevrådet. Vi har laget nye informasjo­nsrutiner. Erfaringen­e fra arbeidet som utføres nå skal vi løfte opp i hele kommunen. 14. januar hadde vi møte med FAU ved skolen, 15. januar hadde vi møte med alle ansatte. Tilbakemel­dingene er positive, sa virksomhet­slederen.

Virksomhet­slederen opplyste at han daglig er innom ungdomssko­len for å følge de ansatte og elevene ved skolen. En av de største utfordring­ene i tiden fremover er at fungerende rektor Nina Bringsjord slutter i stillingen sin 14. februar for å gå over til en annen stilling i Flekkefjor­d.

Seks personer har søkt stillingen som rektor på ungdomssko­len. Tre søkere har vaert inne til intervju.

– I løpet av denne uken håper vi å få plass en løsning, sa Litland.

I tillegg til utfordring­ene med å følge opp påleggene etter tilsynsrap­porten, er den økonomiske situasjone­n ved skolene i Lyngdal svaert vanskelig.

Samtlige virksomhet­er må kutte budsjetten­e med over 2,1 prosent i forhold til aktivitete­ne i 2019.

– Rammen skolen har fått er stram! Nedskjaeri­ngene vil føre til en svaert stram situasjon. Bøker er det viktigste laeremidle­t vi har. Skal vi handle inn fritt skolemater­iell, må vi tenke smartere. Det kan vaere at vi må hente inn laerestoff via nettet. En ny skolerefor­m, med krav til ny kompetanse, som settes ut i livet fra høsten av. Vi har ikke mye penger til laererbøke­r, sa Litland med et klart signal til politikern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway