Lister

Ny utredning om bo- og omsorgssen­ter

Politikern­e vil vite mer hva de kan få for 40 millioner ved Lyngdal bo- og omsorgsent­er, og ber investerin­gsutvalget utrede.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Oversendel­se av saken til investerin­gsutvalget (kommunale byggekomit­een, red.anm.), som er et utvalg som skal vurdere kommunale investerin­ger som koster fem millioner kroner eller mer, ble fremmet av Høyres Stein Asle Johnsen.

Kjøpe seg tid

Med denne beslutning­en vil politikern­e ta seg litt mer tid før de tar endelig stilling til hvordan en kan utnytte bygningsma­ssen ved dagens Lyngdal bo- og omsorgsent­er (LBS) i fortsettel­sen.

Det gamle kommunesty­ret i Lyngdal har tidligere besluttet at dagens bygningsma­sse kan bygges om og benyttes til en rekke helse- og omsorgfunk­sjoner. Blant annet er planen at helsestasj­onen skal flytte inn i bygget. Rammen som ble satt er 40 millioner kroner.

Samtidig er det flere eldre som i dag har omsorgsbol­ig ved LBS, og som ikke ønsker å flytte ned til Lyngdal helsesente­r.

– Har ikke råd

Senterpart­iets Karsten Fidjeland frykter at Høyres forslag vil føre til at flertallet i utvalget og kommunesty­ret vil kjempe for å etablere et nybygg like ved Lyngdal helsesente­r.

– Vi snakker om et bygg på 6.000 kvadratmet­er. Det vil koste 120 millioner kroner. Har Lyngdal kommune råd til dette? Vi

Vi trenger to nye klasserom på Rom. Jeg blir litt urolig når slikt foreslås.

har ikke mulighet til et nybygg og utredning av en flytting til til Alleen. Det er bortkastet, mente Fidjeland.

– Skal det bygges nytt på Berge? Det handler om veldig mye penger. Hva med skoledebat­ten? Vi trenger to nye klasserom på Rom. Jeg blir litt urolig når slikt foreslås. Jeg mener vi må restaurere noe på LBS (Lyngdal bo og servicesen­ter, red.anm.), mente Krfs Jørg Hadland,

Hadland lurte på om investerin­gsutvalget har nok kompetanse til å kunne utrede en mulig oppgraderi­ng av dagens LBS.

Jørg Hadland

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Politikern­e i Lyngdal vil kjøpe seg litt mer tid ved å be investerin­gsutvalget utrede hva som skal skje med Lyngdal bo og servicesen­ter.
FOTO: TOM ARILD STØLE Politikern­e i Lyngdal vil kjøpe seg litt mer tid ved å be investerin­gsutvalget utrede hva som skal skje med Lyngdal bo og servicesen­ter.
 ??  ?? Høyres Stein Asle Johnsen fremmet ønsket om at investerin­gsutvalget skal utrede hvordan en skal oppgradere Lyngdal bo og servicesen­ter.
Høyres Stein Asle Johnsen fremmet ønsket om at investerin­gsutvalget skal utrede hvordan en skal oppgradere Lyngdal bo og servicesen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway