Lister

Kommune-svar etter branntilsy­n

- MONA WIKØREN

Kvinesdal har svart Brannvesen­et Sør IKS på avvik etter eiertilsyn som fant sted 21. mars i fjor.

I ett av avvikene påpeker brannvesen­et at Kvinesdal kommune har ikke i tilstrekke­lig grad fastsatt mål og iverksatt planer og tiltak for å sikre byggverket mot brann.

– Rapportene det henvises til er skannet dokumenter som er lagt inn av ansvarlig utførende foretak. Feilene som er nevnt i rapportene blir utbedret etter tilsynet og de blir ikke «kvittert ut» på det allerede skannet dokumentet som er lagt inn. Dokumentas­jon på at tiltakene er utbedret vises med neste kontroll, da avvikene/feilene ikke vises/er borte, skriver Rolf Arne Ditlefsen, avdelingsi­ngeniør, bygg og eiendom, i Kvinesdal kommune til tilsvaret til brannvesen­et.

På eiertilsyn­et ble det fremlagt bildedokum­entasjon fra Liknes skole som det ønskes en avklaring på en del forhold.

– Den etablerte garderobel­øsningen i byggets andre etasje er i tråd med branntekni­sk prosjekter­ingsgrunnl­ag for Liknes skole. Lagring av utstyr i trapperom anses ikke til å tilsideset­te kravene til trapperomm­et og bygget generelt. Men det anbefales at utstyre systematis­eres og sorteres, skriver Ditlefsen.

Det opplyses videre at ladeskap er bestilt for å øke brannsikke­rheten ved bruk av pc.

Når det gjelder Feda omsorgssen­ter, påpeker Ditlefsen at kommunen har gitt tilstrekke­lig føringer for bruken. Ditlefsen skriver videre at kartleggin­g av slokkevann vil ha oppstart i 2020 og fullføres senest mai 2021.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Rolf Arne Ditlefsen skriver at kommunen har gitt tilstrekke­lig føringer for bruken av Feda omsorgssen­ter.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Rolf Arne Ditlefsen skriver at kommunen har gitt tilstrekke­lig føringer for bruken av Feda omsorgssen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway