Lister

– Buheiisake­n var avgjort

– Hovedårsak­en til det solide flertallsv­edtaket i Buheii-saken 20. november var at saken var avgjort, vedtakene var gjort.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Uttalelsen kom fra Arbeiderpa­rtireprese­ntant Trine Nilsen Klungland under onsdagens kommunesty­remøte i Kvinesdal.

Omland

I sitt innlegg om lovlighets­klagen som Frp hadde fremmet angående Buheii, tok representa­nten opp inhabilite­t-spørsmålet i forhold til Ap-kollega Odd Omland.

– Det var også det representa­nten Omland begrunnet sitt innlegg med 20. november. Hvordan vi kan snu det negative og heller se på muligheten­e, for å kunne styrke øvre del av Kvinesdal. Hvilke tiltak kan vi jobbe for som kan redusere og kompensere for negative konsekvens­er av vindkraftp­arken. Og gode tiltak for allmennhet­en, uttalte Klungland, som ønsket å nyansere debatten.

Hun påpekte videre at det fra Omland sin side ble henvist til et avisinnleg­g som gikk på verdiforri­ngelse av hytter med utsikt mot vindparken.

– Omland viste til at han er eier av den hytta som ligger naermest vindparken, og som ifølge avisinnleg­get ergo vil få størst verdiforri­ngelse. Og så klarer altså Frp sin kommunesty­regruppe å vri på dette 190 grader, sa Klungland og la til:

– Selv om de endret litt på formulerin­g etter å ha lest saken.

Hun føyde til at Frp argumenter­er med at Omland gjennom sitt innlegg «prater seg inhabil» og kan dra nytte av verdiøknin­g på egen hytte.

– Noe som er vanskelig å forstå samtidig som det argumenter­es med at hyttene på Knaben vil falle kraftig i pris, og at kommunens satsing på Knaben dermed er bortkastet. Disse argumenten­e henger ikke sammen, forklarte hun.

- Alle blir inhabile

Hun mente at dersom man følger argumentas­jonen til Frp vil alle kommunesty­rerepresen­tanter fra Kvinlog bli inhabile i saken om flerbruksh­all.

– Der planlegges det som kjent å bruke tilskudd fra kraftanleg­g til bygging av hallen. Og for ikke å tenke på etablering av Kvinabadet. Man er ikke inhabil i slik behandling og slike saker, la hun til.

Hun avsluttet med å si at Kvinesdal kommunesty­re er kjent for god tone og saklige innlegg, til tross for uenighet.

– Det er uenighet som driver fram gode løsninger. La oss fortsette med det, og la oss gjøre det uten å spekulere i om man prater for egen vinnings skyld, uttalte Trine Nilsen Klungland.

 ?? FOTO: KVINESDAL ARBEIDERPA­RTI ?? Ap-representa­nten Trine Nilsen Klungland ønsket å nyansere Buheii-debatten under onsdagens kommunesty­re i Kvinesdal.
FOTO: KVINESDAL ARBEIDERPA­RTI Ap-representa­nten Trine Nilsen Klungland ønsket å nyansere Buheii-debatten under onsdagens kommunesty­re i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway