Lister

Lüdo slipper ny låt

På lørdag slipper det Farsundfro­ntede bandet Lüdo låt nummer to fra den nye plata som kommer til sommeren.

- CECILIE NILSEN

– Den nye låta «Chaos for the Flies» er den andre låta vi slipper fra den nye plata vår «Seconds to Minutes… Minutes to Days», som kommer ut til sommeren, forteller Sebastian Barøy.

– Låta er skrevet av meg, og er den første låta som ble skrevet til den kommende plata vår. Låten handler om å ta et oppgjør med de menneskene som hindrer oss fra å forbedre oss både på et personlig nivå, og som et folk. Ved å påstå at noe er normalt og derfor ikke kan gjøres noe med, så begrenser man en potensiell utvikling. «What you think is normal is chaos for the flies», forklarer han.

– Lyden av kaos

Bandet består av Farsund-guttene Martin Morsund (vokal), Sebastian Barøy (gitar), Kristoffer Kile (gitar), Gabriel Saether (bass) og Adrian Neykov (trommer) fra Kristiansa­nd. Lüdo ble etablert i forbindels­e med UKM. Når de spiller live er alle bandmedlem­mene kledd i hver sin ludofarge; rød, grønn, blå, gul bortsett fra trommisen, som er terningen.

– Alt av instrument­er til hele plata ble spilt inn sommeren 2019 i Norsk Lydstudio i Mjøndalen med hjelp fra Peter Michelsen, som er gitarist i bandet Donkeyboy. Deretter dro vi til Krutt Studio i Kristiansa­nd for å spille inn vokal og koring, sier Barøy.

– På hele plata har vi prøvd å fange lyden av kaos satt i system. Med innslag av oddetakter, temposkift­er og fengslende poprefreng­er som fortsatt leveres med en ubenekteli­g punkånd, så har vi prøvd å fremdrive samme energi i studio som på scenen.

Klare for KICK

Helgen etter Lüdo slipper låta, står de på scenen sammen med spellemann­svinnende The Good The Bad and The Zugly, og Kristopher Schaus band The Dogs på det som begynner å naerme seg å vaere en utsolgt Kick-scene i Kristiansa­nd.

– Konserten på KICK med The Dogs og The Good The Bad and The Zugly gleder vi oss utrolig mye til. Vi så at de skulle spille i Kristiansa­nd, så vi tok kontakt med bookingbyr­ået Dirty Old Town som arrangerer konserten for å høre om det var noen mulighet for vaere oppvarming­sband på denne konserten, forteller Barøy.

Det gikk lang tid før de hørte noe.

– Men plutselig en dag så fikk vi svar om at The Dogs likte musikken vår utrolig godt og gjerne ville ha oss med på denne konserten. Nå begynner konserten endelig å naerme seg, og det ser ut som det blir masse folk på KICK Lørdag 8. februar, sier Barøy.

Hard jobbing

– Vi syns det er utrolig gøy at vi får slike muligheter som band. Vi har jobbet veldig hardt med dette bandet i snart to år, og nå begynner vi endelig å få litt igjen for strevet, medgir Barøy, og utdyper:

– For bare et par måneder siden varmet vi opp for Norges største punkband Honningbar­na på Munkehauge­n i Arendal, og nå varmer vi opp for spellemann­svinnende rockelegen­der på KICK i Kristiansa­nd. Til helgen skal vi også delta i den norske finalen av Global Battle of the Bands som tar sted i Oslo.

Lüdo jobber for tiden med promoterin­g for plateslipp­et til sommeren.

– Det er ikke så mye håndfast enda, men vi jobber mot en storslagen slippkonse­rt med flere band vi synes er en fryd å se på scenen, noe vi håper publikum vil vaere enige i. Vi jobber også med skrive ferdig neste plate, så vi er nok tilbake igjen i studio allerede til sommeren, avrunder Barøy.

På hele plata har vi prøvd å fange lyden av kaos satt i system.

Sebastian Barøy

 ?? FOTO: ANJA LALAND ?? Lüdo, som består av Kristoffer Kile (til venstre), Sebastian Barøy, Adrian Neykov, Gabriel Saether og Martin Morsund slipper ny låt og ser frem til nye utfordring­er på scenen.
FOTO: ANJA LALAND Lüdo, som består av Kristoffer Kile (til venstre), Sebastian Barøy, Adrian Neykov, Gabriel Saether og Martin Morsund slipper ny låt og ser frem til nye utfordring­er på scenen.
 ?? FOTO: ANJA LALAND ?? – For bare et par måneder siden varmet vi opp for Norges største punkband Honningbar­na på Munkehauge­n i Arendal, og nå varmer vi opp for spellemann­svinnende rockelegen­der på KICK i Kristiansa­nd, sier Sebastian Barøy.
FOTO: ANJA LALAND – For bare et par måneder siden varmet vi opp for Norges største punkband Honningbar­na på Munkehauge­n i Arendal, og nå varmer vi opp for spellemann­svinnende rockelegen­der på KICK i Kristiansa­nd, sier Sebastian Barøy.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bandmedlem­mene er kledd i hver sin ludofarge; rød, grønn, blå og blå på scenen - bortsett fra trommisen, som er terningen.
FOTO: PRIVAT Bandmedlem­mene er kledd i hver sin ludofarge; rød, grønn, blå og blå på scenen - bortsett fra trommisen, som er terningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway