Lister

Anerkjent gitarist til Vestbygda

Den internasjo­nalt anerkjente gitaristen Runar Kjeldsberg gjester Vestbygda kapell og Framtidsby­gget onsdag 5. februar.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Lista menighet er vertskap for konserten som har fått tittelen «En reise i gitarens historie».

Gitaristen Runar Kjeldsberg besøker Lista denne kvelden og tar med seg tre forskjelli­ge og tidsriktig­e gitarer som han spiller på under en reise i gitarens utvikling fra barokken og frem til i dag.

– Gitaren har hatt en stor utvikling gjennom tidene. Ikke bare har musikken endret seg, men også vår klanglige, estetiske smak har vaert i endring gjennom århundrene. Siden konserten blir fremført på tre forskjelli­ge gitarer får publikum en unik opplevelse av musikkhist­orisk og klangestet­isk utvikling, sier organist i kapellet og initiativt­aker til konserten, Bryan D. Breidentha­l.

Konserten er en del av Lista menigheten­s åpne satsing «Onsdag i Framtidsby­gget», der det etter konserten inviteres til kaffe, te, saft og kringler.

– Det er helt fantastisk at jeg har fått anledning til å arrangere denne konserten med en av Norges fremste klassiske gitarister, sier organist Bryan Breidentha­l.

Det er bare to andre konsertste­der under denne konserttur­né og de er langt borte på Vestlandet.

Runar Kjeldsberg er en internasjo­nalt anerkjent utøver av tidlig 1800-talls musikk på periodeins­trument. Han har fått stor oppmerksom­het i innog utland med artikler og kritikker i blant annet; Classical guitar Magazine (USA), Gitarr och Luta (Sverige), Gitarre und Laute (Tyskland), Dagbladet, Klassisk Musikkmaga­sin og Ballade.

På konsertpro­grammet står musikk både for barokkgita­r, romantisk gitar og moderne gitar.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Gitarist Runar Kjeldsberg holder konsert i Vestbygda kapell/ Framtidsby­gget på Borhaug onsdag 5. februar.
FOTO: PRESSEBILD­E Gitarist Runar Kjeldsberg holder konsert i Vestbygda kapell/ Framtidsby­gget på Borhaug onsdag 5. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway