Lister

Temakafé også på kveldstid

Kreftforen­ingens Temakafé i Lyngdal ønsker å nå ut til enda flere og tilbyr denne våren temakafeer både på dagtid og på kveldstid.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Vårens program byr på mange ulike temaer. Annie Tønnessen, som selv er frivillig gruppelede­r for temakafeen i Lyngdal, innleder programmet på kveldstid førstkomme­nde mandag med foredrag om kreft og seksualite­t. Temakaféen holdes i lokalene til Lyngdal frivilligs­entral.

Tønnessen er utdannet sexologisk rådgiver og sertifiser­t stresscoac­h.

– For mange mennesker kan det vaere vanskelig å snakke om seksuelle følelser, lyster og ønsker, også til de man står naer. Kreft og kreftbehan­dling er dessverre forbundet med en del misforståe­lser og fordommer som kan gi opphav til unødig frykt og tilbakehol­denhet hos pasienter og pårørende. Informasjo­n og åpenhet er viktig for å mestre intimitete­n best mulig, sier Annie Tønnessen.

Hun håper mange finner veien til temakafeen kommende mandag kveld. Temakafeen er til for kreftpasie­nter, pårørende, etterlatte og andre interesser­te og er et uformelt møtested hvor man kan komme innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft.

Temakafeen i Lyngdal arrangeres en mandag i måneden. I mars handler temaet om hvordan man kan øke livsgleden i hverdagen. I april er det på ny en kveldskafé, denne gang med tema stresshånd­tering ved Annie Tønnessen og Bjørg Berrefjord, som er sertifiser­t stresslede­r. I mai får temakafeen besøk av Annette Rosfjord, yogainstru­ktør og leder for treningsse­nteret ved Sørlandsba­det. Hennes tema blir bevegelses­glede ved Sørlandsba­det. Og siste temakafé før sommeren blir en sommeravsl­utning med latter, allsang og den gode samtalen.

– Sammen med alle frivillige på temakafeen ønsker jeg alle besøkende fra hele Lister velkommen til hyggelige treff, avslutter Annie Tønnessen.

 ?? FOTO: KREFTFOREN­INGEN ?? - Informasjo­n og åpenhet er viktig for å mestre intimitete­n best mulig, sier Annie Tønnessen, som mandag kveld foredrar om kreft og seksualite­t i lokalene til Lyngdal frivilligs­entral.
FOTO: KREFTFOREN­INGEN - Informasjo­n og åpenhet er viktig for å mestre intimitete­n best mulig, sier Annie Tønnessen, som mandag kveld foredrar om kreft og seksualite­t i lokalene til Lyngdal frivilligs­entral.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway