Lister

Kom deg ut-dagen: – Ny rekord

Kom deg ut-dagen ble et vellykket arrangemen­t under blå himmel i dag.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Det er lett å komme seg ut når sola skinner.

Elin Risholt Korsveien

– Det ble et vellykket arrangemen­t på den nasjonale

Kom deg ut-dagen på Månen i Lyngdal. Cirka 150 store og små møtte opp. Dette er ny rekord og har nok mye med det strålende vaeret å gjøre. Det er lett å komme seg ut når sola skinner, forteller Elin Risholt Korsveien fra Barnas Turlag i Lyngdal.

Jobber videre

Det ble servert gratis pølser til barna og 80 pølser forsvant på under en halvtime.

– Vi hadde virkelig ikke forventet så mye folk, sier hun.

Målet for Kom deg ut-dagen var populaere Månen.

– Vi i Barnas Turlag Lyngdal vil jobbe videre for at det legges til rette for gode turmulighe­ter for barnefamil­ier i naerområde­t. Det er allerede mye fine turområder, men vi ser at de som er sentrumsna­ere er de som brukes mest. Det er Månen og Månestolen blitt et godt eksempel på. Dette er et turmål som er flittig brukt av lyngdøler og turister, sa Risholt Korsveien.

170 på Varbak

Også i Farsund trakk mange ut i finvaeret på Kom deg utdagen.

– Varbak badet i sol denne søndagen, og det kom masse folk. Vi vil tippe at det kom mellom 150-170 personer med stort og smått, sa Tom-johnny Karoliusse­n fra styret i Flekkefjor­d

og Oplands Turistfore­ning (FOT). Med seg i arrangemen­tskomiteen hadde han også Stine Huflåtten Ytterdahl og Ann Kristin Bjørnestad.

Det ble arrangert natursti rundt på Varbak og det ble trukket noen heldige vinnere som fikk flotte premier. Alle barna fikk saft, pølser og egen pølsepinne.

Premier foruten grillpinne­r, var turkopp, turbok, kortstokk, drikkeflas­ke og hovedpremi­en; et opphold på Turisthytt­a til FOT, Gården Li.

– Formålet med Kom deg utdagen er å få folk til å komme seg ut, og i dag koste alle seg. Mange pratet sammen, og barna koste seg også med ziplinen og fotball, sa Karoliusse­n.

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? – Dette er ny rekord og har nok mye med det strålende vaeret å gjøre, forteller Elin Risholt Korsveien fra Barnas Turlag i Lyngdal.
ALLE FOTO: PRIVAT – Dette er ny rekord og har nok mye med det strålende vaeret å gjøre, forteller Elin Risholt Korsveien fra Barnas Turlag i Lyngdal.
 ??  ?? 80 pølser forsvant på en halvtime på Kom deg ut-dagen på Månen i Lyngdal.
80 pølser forsvant på en halvtime på Kom deg ut-dagen på Månen i Lyngdal.
 ??  ?? – Formålet med Kom deg ut-dagen er å få folk til å komme seg ut, og i dag koste alle seg, sa Karoliusse­n.
– Formålet med Kom deg ut-dagen er å få folk til å komme seg ut, og i dag koste alle seg, sa Karoliusse­n.
 ??  ?? – Varbak badet i sol denne søndagen, og det kom masse folk, sa Tom-johnny Karoliusse­n fra styret i Flekkefjor­d og Oplands Turistfore­ning (FOT).
– Varbak badet i sol denne søndagen, og det kom masse folk, sa Tom-johnny Karoliusse­n fra styret i Flekkefjor­d og Oplands Turistfore­ning (FOT).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway