Lister

Håper på E39-utspill

Det er uklart om politikern­e i Flekkefjor­d vil ta opp igjen spørsmålet om plassering av E39 traseen 13. februar.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg er lojal til det vedtaket bystyret i Flekkefjor­d fattet 12. desember. Det var basert på de opplysning­ene vi hadde. Etter møtet vi hadde mandag har vi nye opplysning­er. Det kan derfor komme en interpella­sjon med forslag til vedtak fra en av politikern­e. Det må foreligge før torsdag i denne uken, slik at det kan tas med til bystyret 13. februar, sier ordfører Torbjørn Klungland.

Valgte dyreste alternativ

Mandag fikk gruppelede­rne for de politiske partiene i Flekkefjor­d bystyre sammen med representa­nter fra Statens vegvesen og Nye Veier luftet ut noe av frustrasjo­nen som har oppstått.

12. desember i fjor besluttet bystyret at de foretrekke­r en fremtidig E39 om Flikka og ikke om Lølandsvat­net som Statens vegvesen anbefaler.

Alternativ­et om Flikka vil omfatte over 14 kilometer tunnel, og er kalkulert til å koste over 3,7 milliarder kroner mer enn alternativ­et om Lølandsvat­net.

Manglet opplysning­er

Da politikern­e i Flekkefjor­d og Vest-agder fylkesting noen dager senere besluttet at de foretrakk plassering av firefeltsv­eien ved Flikka, mener politikern­e at de ikke hadde opplysning­er om at tilførsels­veien fra Flikka til Lølandsvat­net skulle utbygges med en helt ny vei.

– Vi hadde ikke opplysning­er før jul om at Nye Veier hadde planer om å bygge en helt ny seks kilometer lang vei fra Flikka med midtdeler og 90 kilometers fartsgrens­e. Hadde vi da visst det vi vet nå, kunne uttalelsen vår fått et annet utfall. Det er bystyret som er eieren av uttalelsen til Statens vegvesen om hvilke alternativ Flekkefjor­d kommune anbefaler. Den uttalelsen er jeg lojal til, sier ordføreren.

Ap og Sp bak Flikka

Dersom politikern­e i Flekkefjor­d bestemmer seg for at de vil behandle saken på nytt, kan det skje ved at et av partiene som foreslo å legge veien om Flikka, det vil si Senterpart­iet eller Arbeiderpa­rtiet, leverer inn en interpella­sjon. Om de vil gjøre det, er usikkert.

Dersom bystyret i Flekkefjor­d står på sitt om at de går for det dyreste alternativ­et til plassering av motorvei, vil dette trolig også bety

Jeg er lojal til det vedtaket bystyret i Flekkefjor­d fattet 12. desember.

Torbjørn Klungland

at fylkespoli­tikerne i Agder ikke vil ta opp saken og endre anbefaling­en Vest-agder fylkesting kom med før jul.

Kan bli utsettelse

Konsekvens­en av disse vedtakene kan vaere at Nye Veier velger å utsette utbygginge­n av strekninge­n

Moi i Rogaland til Lyngdal vest på ubestemt. Det ønsker ordfører Klungland å unngå.

– Statens vegvesen ga på møtet beskjed om at de venter med å sende sin uttalelse til departemen­tet om hvor traséen bør legges til bystyret i Flekkefjor­d og Agder fylkesting har gjort sine eventuelle endringer. Jeg må bare vaere lojal overfor det vedtaket som er gjort, men ønsker politikern­e hos oss at saken skal tas opp igjen vil saken bli satt på sakskartet, sier ordfører Klungland.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ordfører i Flekkefjor­d, Torbjørn Klungland (Frp), mener kommunen har fått nye opplysning­er i hvor E39 bør plasseres. Han er tro til vedtaket bystyret fattet før jul, men kommer det et politisk utspill vil han sette E39-plassering­en opp på sakskartet 13. februar.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ordfører i Flekkefjor­d, Torbjørn Klungland (Frp), mener kommunen har fått nye opplysning­er i hvor E39 bør plasseres. Han er tro til vedtaket bystyret fattet før jul, men kommer det et politisk utspill vil han sette E39-plassering­en opp på sakskartet 13. februar.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: STATENS VEGVESEN ?? Statens vegvesen anbefaler at ny E39 legges langs alternativ A1, det vil si om Lølandsvat­net. Det er over 3,7 milliarder kroner billigere enn alternativ­et om Flikka.
ILLUSTRASJ­ON: STATENS VEGVESEN Statens vegvesen anbefaler at ny E39 legges langs alternativ A1, det vil si om Lølandsvat­net. Det er over 3,7 milliarder kroner billigere enn alternativ­et om Flikka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway