Lister

Fylkesordf­øreren tar opp igjen E39-plassering­en

Plassering av ny E39 mellom Lyngdal vest og Moi i Rogaland skal behandles på nytt 25. februar.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg har respekt for den avgjørelse­n dere gjorde i Flekkefjor­d, men jeg vil løfte opp igjen plassering­en av ny firefelts E39, sa fylkesordf­øreren under Listerting­et.

Bakgrunnen for fylkesordf­ørerens utsagn var oppstarten av arbeidet med ny regionplan for

Agder frem til 2030. Der signaliser­te han at en sammenheng­ende motorvei mellom Kristiansa­nd og Stavanger er svaert viktig for både Lister og Agder.

– Vi som Agder fylkesting har meget stor respekt for det vedtaket som er gjort i Flekkefjor­d kommune, og kritiserer overhodet ikke det. De har gitt en uttalelse i forhold til en høring. Vest-agder fylkesting gjorde også det. Det at vi ønsker å ta opp saken igjen, skyldes at det er kommet nye opplysning­er om en trasé i en rett linje fra Lyngdal til Kvinesdal og som kobler seg på den indre veien ved Lølandsvat­net. Det er en god nok grunn for meg å ta opp igjen saken i fylkesting­et, sier fylkesordf­ører Thomassen til Lister.

Bakgrunnen for at fylkesordf­øreren har bedt fylkesadmi­nistrasjon­en om å utrede plassering av E39 mellom Lyngdal og Moi på nytt, er Nye Veiers forslag til plassering av veien.

Det statlige selskapet ønsker å legge veien i en tilnaermet rett linje fra Røysgård via Tjomsland i Lyngdal over Fedafjorde­n ved Lervika til Frøytland. Her ser Nye veier for seg plassering av et kryss til Kvinesdal. Fra Frøytland kan veien legges mer eller mindre i dagen til Lølandsvat­net hvor kryss til Flekkefjor­d og Sirdal kan plasseres.

Dette er opplysning­er fylkesordf­øreren mener setter plassering­en av E39 i et helt nytt lys, og som bør føre til at landsdelen­s politikere bør komme med en ny anbefaling.

– Jeg vet ikke utfallet. Det kan hende at fylkesting­et vil si at de vil som Flekkefjor­d gå for den ytre traseen som de sier vil gi mest naering. Jeg er ikke bekymret for naeringen i Flekkefjor­d, det er en av de mest spennende kommunene jeg har sett. Det vil ikke vaere ødeleggend­e om en velger den ytre eller den indre traseen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway