Lister

Fikk ros for å vaere konkret

Aerlig, gjenkjenne­lig og konkret var noen av de rosende ordene som ble brukt om foredraget til familieter­apeuten Hedvig Montgomery.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Det var ikke en eneste sitteplass igjen å oppdrive på Farsund kino mandag kveld. Kinosjef Tommy Staaby måtte av og til finne kreative løsninger for å få plassert alle. Men det gikk strålende.

Det var Kulturbokh­andelen Farsund Libris som var arrangør av evenemente­t med den anerkjente psykologen og familieter­apeuten Hedvig Montgomery, sammen med Familiekon­toret i Farsund og Folkeakade­miets lokallag.

– Ikke uventet er det veldig stor interesse for dette foredraget, så vi har allerede besluttet å flytte arrangemen­tet ut av bokhandele­n og opp på kinoen for at så mange som mulig skal få anledning til å få det med seg, uttalte daglig leder for Kulturbokh­andelen, Åshild Vere Jacobsen i forkant av arrangemen­tet.

– Veldig bra

Men så var det heller ikke småtteri de hadde å tilby gjestene som hadde tatt turen. Hedvig Montgomery regnes som en av Norges mest populaere foredragsh­oldere om dagen. I tillegg er hun etterspurt som fagperson. At hun har opptrådt i kjente prateprogr­ammer som Skavlan og Lindmo gjorde ikke interessen mindre.

– Jeg synes det var veldig bra det vi fikk høre, fordi det var så konkret. Og essensen var noe alle kunne kjenne seg igjen i, sa for eksempel publikumme­r Kristine Andreassen, som fikk støtte av mannen Morten Andreassen.

– Gjenkjenne­lig

Avisen snakket også med Anne Bente Aunevik, som allerede hadde skaffet seg bøkene til

Montgomery og som sånn sett visste hva hun gikk til.

– Jeg synes det var fantastisk. Hun forteller om hverdagen til folk på en så lettfattel­ig måte. Og så er det så gjenkjenne­lig det hun sier, mente Aunevik.

Utenfor kinoen møtte vi dessuten Ellen Aunevik.

– Det vi fikk høre var så gjenkjenne­lig, og formidlet på en veldig aerlig måte. Det er jo sånn at selv om du kanskje har gjort alt riktig, så kan det gå galt likevel. Dessuten likte jeg at hun sa at man måtte huske å smile, understrek­et Ellen Aunevik.

Holdt på oppmerksom­heten

Hedvig Montgomery brukte litt over en time på sitt foredrag, og hadde ingen problemer med å oppretthol­de oppmerksom­heten.

Hun var innom flere ting underveis, for eksempel kom hun med konkrete råd om hvordan man kan holde på båndene til

Hun forteller om hverdagen til folk på en så lettfattel­ig måte.

Anne Bente Aunevik

sine barn, også gjennom de utfordrend­e tenårene og tidlig voksen. Trygg base, tilhørighe­t og emosjonell forståelse.

– Båndets fiender kan for eksempel vaere fysisk og psykisk vold, seksuelle overgrep, voksens merkelappe­r, gjentakend­e kritikk, å vaere sine foreldres prosjekt, og å overbeskyt­te og ikke la barnet få prøve.

Blant annet brukte hun noe tid på emosjonell forståelse.

– Om barnet ditt kanskje har gjort det dårlig på eksamen er det bedre å vise forståelse for den skuffelsen barnet har, enn å prøve å irettesett­e vedkommend­e. Når ditt barn sliter trenger det mer kontakt, ikke straff og nye konsekvens­er, sa hun.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Hedvig Montgomery fikk ros, blant annet fordi hun var så konkret.
FOTO: BJØRN HOEL Hedvig Montgomery fikk ros, blant annet fordi hun var så konkret.
 ??  ?? Psykolog og familieter­apeut Hedvig Montgomery trakk fullt hus og vel så det da hun gjestet Farsund og kinoen mandag.
Psykolog og familieter­apeut Hedvig Montgomery trakk fullt hus og vel så det da hun gjestet Farsund og kinoen mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway