Lister

– Endringer skjer ikke av seg selv

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Anija M. Wormsen (SV) spør nå om Farsund kommune vil ta initiativ for å få en egen plan for likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold.

Wormsen har tidligere engasjert seg gjennom leserinnle­gg om temaet. Lister24 har også den siste tiden tatt opp temaet gjennom sakene om Qasim Rahimi som opplevde bråstopp i utdannings­løpet, samt lørdagssak­en «Det er nesten «mission impossible»».

– Vi er ikke tjent med mer usynliggjø­ring av utfordring­ene vi står overfor, skriver Wormsen i en interpella­sjon som er sendt til ordfører Arnt Abrahamsen (Ap).

Farsund SV mener at politikern­e må sette dette på dagsorden og legge føringer for hvordan det skal jobbes med likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold i vår kommune fremover. Partiet foreslår derfor at Farsund får sin egen Limplan (Likestilli­ng, inkluderin­g, mangfold) og at dette legges inn i planstrate­gien for Farsund kommune.

– Farsund har i dag en plan for folkehelse og likestilli­ng som ikke har hatt noen form for politisk medvirknin­g på veldig lang tid og som det nå er på tide å gjøre noe med. Temaet likestilli­ng ble for en del år siden besluttet lagt inn i kommunens folkehelse­plan. Dette var SV i mot fordi vi fryktet mindre fokus på saken, noe vi fikk rett i, skriver Wormsen.

Videre:

– Etter dette har planen vaert en ganske usynlig og godt bevart hemmelighe­t for politikern­e, og kun et dokument som med jevne mellomrom blir oppdatert med statistikk.

SV mener det er på tide å fornye planen med konkrete mål og tiltak.

– På denne måten kan vi sette i gang et seriøst arbeid for å bli bedre på disse områdene innenfor hele kommunens virksomhet og lokalsamfu­nnet forøvrig. Hvis vi ønsker utvikling og tiltrekke oss nye innbyggere er dette tema som må tas på alvor og jobbes med, for endringer skjer ikke av seg selv, skriver Wormsen.

Hun spør ordføreren direkte om han vil ta initiativ til at kommunen får en egen LIMplan i denne kommunesty­reperioden, samt på hvilken måte ordføreren vil jobbe med problemsti­llingene knyttet til likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold fremover.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Anija M. Wormsen (SV) skriver at en kommune som arbeider godt med utfordring­ene med likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold, vil fremstå som en mer og moderne og attraktiv kommune.
FOTO: MONA WIKØREN Anija M. Wormsen (SV) skriver at en kommune som arbeider godt med utfordring­ene med likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold, vil fremstå som en mer og moderne og attraktiv kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway